HDP'li Vekiller Kendi İmkanlarıyla Yangını Söndürmek İçin Lice'ye Gitti - Son Dakika
Güncel

HDP'li Vekiller Kendi İmkanlarıyla Yangını Söndürmek İçin Lice'ye Gitti

Güvenlik gerekçesiyle itfaiye ve yangın söndürme araçlarının giremediği Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki yangını kendi imkanlarıyla söndürmek için HDP'nin 7 Milletvekilinin de aralarında bulunduğu HDP ve BDP heyeti Lice'ye gitti.

26.07.2015 14:23  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği'nin Lice'de yeniden başlayan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ve orman müdürlüğü yangın söndürme araçlarına güvenlik gerekçesiyle izin vermemesinin ardından HDP Diyarbakır Milletvekillerinden Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimettulah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve DBP Amed İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, HDP Amed İl Eş Başkanları Ömer Önen, Gülşen Özer, DBP ve HDP'li çok sayıda yönetici Lice ilçesinde yeniden başlayan yangını söndürmek kendi imkanlarıyla söndürmek için Lice'ye gitti.

"Diyarbakır Valiliği ve güvenlik kuvvetlerinin yangınların söndürülmesine ilişkin itfaye ve yangın söndürme araçlarına izin vermemesini kabul etmiyoruz" denilen Demokratik Bölgeler Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

"An itibariyle Lice ve Hani-Köcaköy ilçelerimizde çok büyük bir yangın çıkmış bulunmaktadır. Yangınlar rüzgârın etkisiyle gittikçe yayılmaktadır. Yangınların söndürülmesine ilişkin Diyarbakır valiliği belediyelerin ve orman müdürlüğün yangın söndürme araçlarının yangın bölgesine gidip söndürmesine güvenlik gerekçesi ile izin vermemektedir. İtfaye araçlarının yangına müdahale yapması için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Diyarbakır Valiliği ve güvenlik kuvvetlerinin yangınların söndürülmesine ilişkin itfaye ve yangın söndürme araçlarına izin vermemesini kabul etmiyoruz. Yangınları kendi imkânları ile söndürmek için; HDP Diyarbakır Milletvekillerinden Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimettulah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve DBP Amed İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, HDP Amed İl Eş Başkanları Ömer Önen, Gülşen Özer, DBP ve HDP'li çok sayıda yönetici Lice ilçemize doğru hareket etmişlerdir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel HDP'li Vekiller Kendi İmkanlarıyla Yangını Söndürmek İçin Lice'ye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Fukara: İşleri Güçleri reklam ajitasyon kanlarında var 3 0 Yanıtla

Advertisement