Hdp Silvan İlçe Kongresi - Son Dakika
Yerel

Hdp Silvan İlçe Kongresi

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Silvan İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde, Esra Tokmak ve Akkan Başaran ilçe eşbaşkanlığına seçildi.

04.01.2015 18:41

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Silvan İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde, Esra Tokmak ve Akkan Başaran ilçe eşbaşkanlığına seçildi.

Silvan Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Diyarbakır HDP İl Eş Başkanı Tahir Tekeş, Ortadoğu'da önemli ve hızlı değişimlerin yaşandığını işaret ederek, Kürtlerin bu değişimin merkezinde yer aldığını söyledi.

Tekeş, bazı uluslararası güçlerin Kürk halkını Ortadoğu'dan silmek istediğini belirterek, "Ama Kürtler bu geliştirilmek istenen katliama, yok edilişe, tarihten silmeye karşı ciddi bir insanlık onurunu kurtaran mücadele örneği gösterdiler. Kürtler sürekli olarak direniş gösterdiler. Bu direnişi bugün Ortadoğu'da bir kere daha kendi bayraklarıyla en ön saflarda yer alarak bütün dünyaya gösterdiler. Ortadoğu'da Kürtler insanlığın onurunu kurtarmıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile seçime giren Tokmak ve Başaran, HDP Silvan İlçe Eşbaşkanlığına seçildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp Silvan İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement