HDP Urfa Adayları Sahaya İndi - Son Dakika
Güncel

HDP Urfa Adayları Sahaya İndi

HDP Urfa Adayları Sahaya İndi

HDP Urfa adayları seçim çalışmalarını Balıklıgöl'de barış duası ederek başlattı.

14.04.2015 12:50

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa adayları sahaya indi. HDP adayları Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Leyla Güven, Hadle Uğur, Rasim Çakmak, Ziya Çalışkan, Yasin Batan ve Serhat Dicle Yüksel sabah saatlerinde Balıklıgöl'e giderek seçim startını burada verdi. Adaylara HDP Urfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa İl Eşbaşkanı Yasemin Kılıç da eşlik etti.

İlk olarak Balıklıgöl çevresindeki vatandaşlar ile selamlaşan adaylar daha sonra Hz. İbrahim makamına giderek burada dua etti. Ardından Bediüzzaman Said-i Nursi makamını ziyaret eden adaylar burada da dua ederek, vatandaşlardan destek istedi.

BAYDEMİR: BİR CAN 550 KÜRSÜDEN DAHA KIYMETLİDİR

Duaların ardından adaylar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. HDP Şanlıurfa 1. Sıra Adayı Osman Baydemir, barış, kardeşlik ve özgürlük temelinde yeni bir ittifakın inşası için çalışmalarına başladıklarını söyledi. Urfa'da çalışmaya desturla başlamanın çok önemli olduğunu ifade eden Baydemir, "Bugün bu mekânda desturla başlıyoruz. 8 Haziran sabahı da yolumuza burada şükürle devam edeceğiz. Çabalarımızın, söylemlerimizin özü bütün bu zaman dilimi içerisinde kazasız belasız olsun. Barış içerisinde, huzur içerisinde demokrasi şenliği niteliğinde devam etsin" diye konuştu. Baydemir, barış içerisinde bir seçim havasının önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları dile getirdi: "Bu halkın tek bir evladının canı parlamentodaki 550 kürsüden çok ama çok kıymetlidir. Zaten HDP'nin var olması, HDP'nin bu yola başını koymuş olmasının nedeni de bu ülkenin tek bir evladı, bir tek anne kuzu yaşamını yitirmesin diyedir. Çabamızın özü de yaşatmaktır. Her şeyin hayırlısı olsun. Demokrasi kazansın, barış kazansın, özgürlükler kazansın ve Halil-ür Rahman şehri Urfa kazansın, Urfa halkı kazansın."

BAYDEMİR: URFA BARIŞI TERCİH EDERSE SAADET OLACAKTIR

Milyonların gözünün Urfa'da olduğunu söyleyen Osman Baydemir, 'Urfa barışı tercih ederse, inşallah bu ülkenin de önü açık olacaktır, refah olacaktır. Saadet olacaktır" dedi.

HDP Urfa 4. Sıra adayı Leyla Güven ise Urfa kadınlarına seslendiği konuşmasında, "Siyasi partileri iktidara getiren ve onları güçlü kılan kadınlardır ama perde arkasındadırlar. Kadınların gücü hiçbir zaman açığa çıkarılmamıştır. HDP tam da bunun projedir, kadın projesidir. Biz HDP çatısı altındaki kadınlar olarak, Urfa'nın daha demokratik bir hizmet görmesini sağlamak için aday olduk. Çalışacağız ve 12'de 12'yi kazanacağız" diye belirtti. HDP Urfa 2. sıra adayı Dilek Öcalan ise, Urfa halkını selamlayarak, desteklerini istedi. Adaylar daha sonra Bediüzzaman Said-i Nursi çeşmesinden su içerek güvercinlere yem attı.

URFALI SANDIK GÜVENLİĞİ UYARISI YAPTI

Balıklıgöl esnafını da ziyaret eden HDP'li vekil adaylarına yaşlıların ilgisi dikkat çekti. Osman Baydemir ile sohbet eden yurttaşlar, sık sık sandık güvenliği konusunda uyarılarda bulunarak, "Geçen yıl sizin için çok üzüldük, inşallah bu yıl kazanırsınız. Sandıkları koruyun, bu konuda kaygılıyız" dediler. Baydemir'e selam veren bir kadın ise, "Çocuklarım yetim, onları yırtık pabuçlarla okula gönderiyorum. Ama zenginlerin çocukları Amerika'da Avrupa'da okuyor" diye sitemde bulundu. HDP adaylarına çocukların ilgisi de yoğundu. Simitçi çocukların eşlik ettiği adaylardan Baydemir bir çocuktan simit satın alırken, "Bu çocukların şu anda okulda olması lazım. Ama yürütülen politikalar nedeniyle bugün bu durumdalar" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement