Hekimhan Geceyi Sokakta Geçirecek - Son Dakika
Güncel

Hekimhan Geceyi Sokakta Geçirecek

Hekimhan Geceyi Sokakta Geçirecek

Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililer bölgede inceleme yapıyor.

29.11.2015 19:03

Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililer bölgede inceleme yapıyor. Vatandaşlar ise olası bir depreme karşı bu geceyi de dışarıda geçirecek.

Malatyalılar, gece saat 02.30 sıralarında 5.1 şiddetindeki depremle sarsıldı. Gün boyu devam eden artçı depremler ise depremin yaşandığı ilçede büyük bir korku ve paniğe neden oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) verilerine göre, 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 80'e yakın artçı deprem meydana geldi. Artçı depremler yaşanırken, yetkililer de bölgede incelemelerine başladı. Sabah saatlerinde bölgeye gelen AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü hasar tespit ekipleri köylerde yıkılan ve hasar gören evleri inceledi. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise artçı depremlerden dolayı hala tedirginlik içerisinde ve korkudan evlerine giremiyorlar. Yetkililerden alınan bilgiye göre, vatandaşlar olası bir depreme karşı bu geceyi de dışarıda geçirecek. Ayrıca İl AFAD Müdürlüğü, evlerinde büyük hasar meydana gelen vatandaşlar için bölgede çadır kurdu. En yakın zamanda ilçeye konteynırların gönderileceği bildirildi.

Özellikle depremin merkez üssü olan Dursunlu Mahallesi'nde inceleme yapan Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, can kaybının olmamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, evleri hasar gören vatandaşlara yardım yapıldığını söyledi. Kaymakam Efendioğlu, "Dün gece saat 2 buçuk sıralarında Dursunlu merkezli köyümüzde bir depremle başlayan ve daha sonra 80'e yakın artçı depremin olduğu bölgedeyiz. İlk bulgulara göre çok ağır bir hasar gören binalarımız yok. Kış vakti olduğu için köylülerimizin çoğu merkeze gitmiş durumdalar. Gece itibariyle haber alır almaz AFAD ekiplerimizle beraber olay yerlerine geldik. Evler şu an da incelenmeye başladı, ekiplerimiz hala devredeler. Çok şükür hiçbir can kaybımız yok. Sadece 8 yaşındaki ufak bir çocuğumuzun hafif bir yaralanması söz konusu. O çocuk da yattığı yerde üzerine birkaç taşın düşmesiyle yaralanmış ama ağır bir yaralanma değil, çok hafif. Ayakta tedavi edildi. Onun dışında hastanemize gelen bir başvurumuz yok. Biz de şu anda tüm köylülerimizi ziyaret ediyoruz. Yerinde hasarları, eksikleri ve ihtiyaçları tespit ediyoruz. Dursunlu köyüne vatandaşların yiyecek-içecek ihtiyaçlarının karşılanması için 250 kişilik yiyecek, içecek gönderildi. Diğer köylülerimizin de ihtiyaçları gözetilecek ve ihtiyaçları giderilecek. Tüm ülkemize geçmiş olsun" diye konuştu.

Deprem olur olmaz bölgeye ekip gönderdiklerini ifade eden Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, "Depremin ilk olduğu an tesadüfen uyanıktım. Anında hemen bölgeye ekiplerimizi gönderdik. İl AFAD Müdürlüğü, 2 kurtarma ekibi gönderdi, ilk önce hastaneye gittik, yaralılar vardı. Korkulacak bir şey yoktu, en çok ona sevindik. Elbette ki çatlaklar var, bazı evlerde hasarlar söz konusu, umarım kısa zamanda bu yaralar sarılır" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hekimhan Geceyi Sokakta Geçirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement