Hem Askeri Hem Bilimsel Eğitim Fırsatı - Son Dakika
Yerel

Hem Askeri Hem Bilimsel Eğitim Fırsatı

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 4 askeri lisede öğrenim görmek isteyenlerin, 5 Mart'a kadar başvurularını yapması gerekiyor.

03.03.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRE UMURBİLİR - Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 4 askeri lisede öğrenim görmek isteyenlerin, 5 Mart'a kadar başvurularını yapması gerekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (2015-ALS), 19 Nisan'da uygulanacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılabilecek başvuruları 19 Şubat'ta başlayan, 5 Mart Perşembe günü sona erecek sınavda başarılı olanlardan bedeni yeterlilik testleri, mülakat ve sağlık muayenesi gibi ikinci aşama sonucu seçilecekler, tercihlerine göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kuleli Askeri Lisesi (İstanbul) ve Maltepe Askeri Lisesi (İzmir) ile Deniz Lisesi (Heybeliada/İstanbul), Işıklar Askeri Hava Lisesi (Bursa) ve Bando Astsubay Hazırlama Okulunda (Ankara) eğitim görme fırsatı yakalayacak.

Geleceğin lider ve komutanlarının yetiştirildiği liselerde, askeri eğitimin yanı sıra bilimsel eğitim alma imkanı da sunuluyor.

-Maltepe Askeri Lisesi

Bunlar arasında yer alan Maltepe Askeri Lisesi de bas¸langıc¸ askerlik anlayıs¸ ve davranıs¸ına, bir u¨st egˆitim kurumundaki egˆitim ve o¨gˆretimi takip edebilecek nitelik, yeterlilik ve heyecana sahip Harbiyeli adayını yetiştirme hedefiyle eğitim veriyor.

Anadolu Lisesi dengi program uygulanan Maltepe Askeri Lisesinde o¨gˆrenciler, Tu¨rk Silahlı Kuvvetlerinin gelecegˆini olus¸turacak liderler olarak değerlendirilip, ileride bu vazifelerinde en bu¨yu¨k sorumlulukları bas¸arıyla yerine getirmelerini sagˆlayacak becerileri edinmeleri ic¸in modern o¨gˆretim teknikleri ve teknolojilerinin kullanıldıgˆı o¨gˆretim su¨recinden geçiyor.

"İyi insan, o¨rnek vatandas¸, mu¨kemmel asker yetis¸tiren en iyi askeri lise olmak" vizyonuna sahip Maltepe Askeri Lisesi, "Sosyal Dersler", "Fen Dersleri", "Yabancı Diller" ve "Uygulamalı Dersler" olmak u¨zere do¨rt bo¨lu¨m bas¸kanlıgˆında, kendi alanlarında uzman o¨gˆretmenlerle eğitim veriyor.

Maltepe Askeri Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projeler, geçen yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen 45. Ortao¨gˆretim O¨gˆrencileri Aras¸tırma Projeleri Yarıs¸ması Tu¨rkiye Finali'nde, coğrafya ve sosyolojide birinciliğe, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması"nda ise kimyada ikinciliğe layık görüldü.

Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri, uluslararası du¨zeyde ise "Piezo Elektrik Transdu¨kto¨rleri ve Led Is¸ıgˆı Kullanarak Akustoptik Biles¸ik Atık Su Arıtım Sisteminin Tasarlanması" kimya projesiyle 15-20 Haziran'da ABD'de du¨zenlenen GENIUS Olympiad Fair Proje Yarıs¸masında üçüncülük elde etti.

Öğrencilerden Atıs¸ Milli Takımı sporcusu Nurullah Aksoy da geçen yıl Moskova'da du¨zenlenen Avrupa Havalı Silahlar Atıs¸ S¸ampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldu.

Okulun öğretim başkanı Albay Cahit Çakmakçı, 4 yıl süreyle akademik ve askeri eğitim verilen okulda öğrencilerin, sportif ve bilimsel yönden çok iyi yetiştirildiğini belirterek, "Ulusal ve uluslararası ölçekteki yarışmalarda, okulumuz önemli başarılar elde etmiştir. Gençlerimizi Maltepe Askeri Lisesine bekliyoruz" dedi.

Öğrencilerden Ali Cihat Özcan da Cumhuriyet'in ilk askeri lisesi Maltepe Askeri Lisesini, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek, iyi subay olmak için tercih ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hem Askeri Hem Bilimsel Eğitim Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement