Hem Balık Satıyor, Hemde Tuzlu Balık Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Hem Balık Satıyor, Hemde Tuzlu Balık Yapıyor

Hem Balık Satıyor, Hemde Tuzlu Balık Yapıyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yaşayan Tuncay Kemer, seyyar balıkçılık yaparak geçimini kazanırken, Gelibolu’nun meşhur balığı Sardalyenin tuzlu balığını da sokakta müşterilerinin gözü önünde yapıp, satıyor.

01.10.2015 12:32

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaşayan Tuncay Kemer, seyyar balıkçılık yaparak geçimini kazanırken, Gelibolu'nun meşhur balığı Sardalyenin tuzlu balığını da sokakta müşterilerinin gözü önünde yapıp, satıyor.

Gelibolu'da yaşamını balıkçılık yaparak sürdüren evli ve iki çocuk babası Tuncay Kemer (62) seyyar olarak yaptığı balıkçılık mesleğinde oldukça ilgi görüyor. Özellikle ilçede kurulan Salı pazarında sürekli tezgah açan Tuncay Kemerli, ilginç satış teknikleriyle de müşterileri çekiyor. Sardalyanın yaz sezonunda ızgara yaparak, hem pişmiş, hem de çiğ satan Kemer'li şimdide Sardalya balığını Tuzlu balık yaparak satıyor. Kemer, "Eski balıkçılardan bey dayının torunuyum. Yani dededen balıkçıyım. Şuanda gördüğünüz gibi Sardalye balığını tuzluyorum. Yani tuzlu balık yapıyorum. Sipariş üzerine yapıyorum. Önce tuzu serpiyorum tenekeye, sonra 5-6 sıra balık diziyorum, sonra yine tuz ve balık. Bu teneke dolana kadar böyle devam ediyorum. İki ay kadar tuzun içinde duran balığı tuz pişirecek. Daha sonra istediğiniz kadar çıkarıp, pulunu soyduktan sonra yağ ve limon sıkıp, yenmek için servis edebilirsiniz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Balık Satıyor, Hemde Tuzlu Balık Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement