Her Parka Bir Kütüphane - Son Dakika
Yerel

Her Parka Bir Kütüphane

Her Parka Bir Kütüphane

Silvan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Diyarbakır ve Silvan'da toplumu kitapla buluşturmak amacıyla "Her Parka bir Kütüphane'' etkinliği başlattı.

05.05.2016 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silvan Meslek Yüksekokulu Öğrencileri çocuk ve çevre dersi kapsamında Silvan ve Diyarbakır'ın park ve bahçelerine Perma Kütüphane yapmak ve toplumu kitapla buluşturmak amacıyla "Her Parka bir Kütüphane'' etkinliği başlattı.

Koordinatörlüğünü Orhan Karakoyun'un yapmış olduğu çalışma, Silvan Parkı'nda gerçekleştirildi. Yaptıkları çalışmanın büyük ilgi gördüğünü dile getiren Karakoyun, insanların, "parklar herkese açık, parka kütüphane nasıl olur, kitaplar yerinde kalmaz'' tepkileri ile karşılaştıklarını söyledi. Karakoyun, amaçlarının; toplumu okumaya ve özellikle de çocukların sık uğradığı parklara kütüphane yaparak, okumayı küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirilmesini amaçladıklarını belirtti. Kitaplığımıza herkesin katkı sunabileceğini, küçük çocukların kendi hikaye kitaplarını kütüphanemize bırakarak kütüphanemizi zenginleştirdiklerini kaydeden Karakoyun, rektörlükle yapılan görüşmeler neticesinde üniversitemize bir Park Kütüphane yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Her Parka Bir Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement