Hicri Yılbaşı - Son Dakika
Yerel

Hicri Yılbaşı

Hicri Yılbaşı

Muş Müftüsü Uzun, mesaj yayımladı.

27.10.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Müftüsü Recep Uzun, hicri yılbaşı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Uzun, mesajında, Hazreti Muhammet'in Mekke'den Medine'ye hicretinin tarihte Müslümanlar için bir milat ve dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Hicret vasıtasıyla İslam'ın diğer toplumlara ulaştığını belirten Uzun, "İslam kültür ve medeniyeti açısından bir dönüm noktası olması sebebiyle hicretin gerçekleştiği tarih, Hz. Ömer'in halifeliği döneminde hicri takvimin başlangıcı kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Hicreti doğru okumak ve doğru anlamak gerektiğini aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Peygamberimizin hicreti, Mekke'deki zorluk ve sıkıntılardan, rahatlık ve kolaylığa bir kaçış değildir. Hicret, hiçbir zaman böyle anlaşılmamalıdır. Hicret, yeni bir imkan, yeni bir mekan, yeni bir medeniyet merkezi, Medine arayışıdır. Hicret, muhacirlere ensar arayışıdır. İlk Müslümanları bugünkü Habeşistan'a göç ettiren bu arayıştır. Aynı şekilde Sevgili Peygamberimizi (sav) Taif yollarına düşüren bu arayıştır. Hicret, her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almaktır. Her fırsatta daha iyinin, daha güzelin arayışı içinde olmaktır. Hicret, müminler için sadece maddi olarak bir yerden bir yere göç etmeyi değil, hicret aynı zamanda günahlardan, her türlü kötülüklerden ve zulümden arınarak, hayra, iyiliklere ve rahmete göç etmeyi de temsil eder. Hicret, ister yaşadığı yeri, ister günahları ve kötülükleri terk etmek isterse ahirete göç etmek anlamında olsun kıyamete kadar sürecek bir olgudur." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hicri Yılbaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement