Hidrosefali Hastası Çocuğun Ailesi Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Hidrosefali Hastası Çocuğun Ailesi Yardım Bekliyor

Kütahya'da yaşayan, doğuştan beyninde su toplanması ve bir gözünde et büyümesi hastalıkları bulunan çocuk, daha önce 15 kez ameliyat edilmesine rağmen sağlığına kavuşamadı Anne Koç: "Çocuğumun artık sol gözündeki etten kurtulmasını istiyorum.

21.01.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN DOĞAN - Kütahya'da, hidrosefali (beyinde su toplanması) ve pterjium (gözde et büyümesi) hastalıkları nedeniyle daha önce 15 kez ameliyat edilen ancak iyileşemeyen Yusuf Koç'un (5) ailesi, son umut olarak gördükleri özel hastanede gerçekleştirilecek tedavi için hayırseverlerden yardım istiyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ailesiyle Lalahüseyinpaşa Mahallesi'nde iki odalı bir evde yaşayan Yusuf Koç, doğuştan gelen rahatsızlığı için daha önce cerrahi operasyonlar geçirdi.

Bazı devlet hastaneleri ve özel sağlık kuruluşlarında hidrosefaliden 10, pterjiumdan ise 5 kez ameliyat edilen çocuk, buna rağmen sağlığına kavuşamadı.

Anne Refref ve baba Ali Koç, son çare olarak çocuğu İstanbul'da özel bir hastaneye götürdü. Aile, muayeneyi gerçekleştiren doktorun, "Yusuf, 5-6 kez daha ameliyat olacak. İnşallah sağlığına kavuşur" demesiyle yeniden umutlandı.

Refref Koç, oğlunun Kütahya dışında cerrahi operasyonlar geçirmesine karşın sağlığına kavuşamadığını söyledi.

Görüştükleri doktorların, tedavinin sürdürülebilmesi için yeniden ameliyata gereksinim duyulduğunu ifade ettiğini aktaran Koç, şöyle konuştu:

"Çocuğumun artık sol gözündeki etten kurtulmasını istiyorum. Çocuğum büyüdükçe bu durum onun gücüne gidiyor. Bu et parçası, sağlığını ve yürümesini etkiliyor. Zaten çocuğumun gözü görmüyor, büyük bir ihtimalle görmeyecek de ama en azından yapılacak tedaviyle bu etten kurtulmasını istiyorum. Gözündeki rahatsızlığının yanı sıra beyninde su toplaması ve belinde de kist var ama onların tedavisine daha sıra gelmedi. Oğlumun, gözünden ameliyat edilebilmesi için İstanbul'da özel bir hastanede doktorla görüştük. Tedavi olabilmesi için 5-6 ameliyat geçirmesi gerekiyormuş. Bunun için de her ameliyat başına 5 bin ila 10 bin lira arasında para istiyorlar. Bu da yaklaşık 60 bin lira demek. Bu kadar parayı karşılayamayacağımızı söylediğimizde, doktorlar da bize yardımcı olamayacağını söyledi."

Bir fabrikada asgari ücretle çalışan Ali Koç ise oğlunun önceki operasyonlarının bir bölümünü devlet desteğiyle bazılarını da borçlanarak yaptırdığını dile getirdi.

Tedavi masraflarını karşılayacak gücünün kalmadığını ifade eden Koç, "Götürdüğümüz yerlerde yapılan ameliyatlardan da bir sonuç alınamadı. Oğlumun kesin tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hidrosefali Hastası Çocuğun Ailesi Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement