Hikaye Anlatma Sanatı - Son Dakika
Güncel

Hikaye Anlatma Sanatı

"Gezginler ve Hikayeleri" etkinlikleri, aralarında ünlü bestekar Ali Ufki Bey, şair Adam Mickiewicz, bilgin Hezarfen Çelebi, yazar ve gezgin Jan Potocki'nin olduğu, iki ülkenin tarihi figürlerini hikaye anlatma sanatı ile tekrar canlandırıyor.

20.10.2014 10:59

Hem yetişkinlere hem de çocuklara seslenen "Gezginler ve Hikayeleri" kapsamında "Hikaye Pazarı" ve "Uçan Sandık: Çocuk hikaye ve şarkıları" adlı iki performans gerçekleştirilecek. Performanslar 21-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Bursa'da sahnelenecek.

"Polonya- Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 600. Yılı kutlamaları" sebebiyle düzenlenen "Gezginler ve Hikayeleri", her iki ülkenin ortak hikaye anlatım geleneklerini yeniden canlandırıyor. Polonya'dan ve Türkiye'den sanatçı ve akademisyenleri bir araya getiren "Gezginler ve Hikayeleri" kapsamında, "Hikaye Pazarı" ve "Uçan Sandık: Çocuk hikaye ve şarkıları" adlı iki performans sahneleniyor. Yönetmenliğini Edward Wojtaszek'in yaptığı "Gezginler ve Hikayeleri"nde hikâyeleri, Agnieszka Aysen Kaim, Ma?gorzata Litwinowicz, Koray Erkök ve Albert Kwiatkowski anlatıyor.

"Gezginler ve Hikayeleri"in ilk etkinliği olan "Hikaye Pazarı", çeşitli nedenlerle Türkiye'ye ye gelen Polonyalı tarihi isimlerin hikayelerini anlatıyor. Ünlü bestekar Ali Ufki Bey, şair Adam Mickiewicz, yazar ve gezgin Jan Potocki gibi tarihi isimlerin hikayelerine odaklanan performans, yaş, sosyal ve ulusal statü, din ya da cinsel farklılıklardan kaynaklanan yerleşik önyargıları ötesine geçmeyi amaçlıyor.

"Hikaye Pazarı" performansının ilki, 21 Ekim saat 14:00'da 19. Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali kapsamında Konak Kültür Evi'nde gerçekleştirilecek. "Hikaye Pazarı" daha sonra, 23 Ekim'de saat 20:00'da Ankara CerModern'de ve 26 Ekim'de saat 15:30'da İstanbul'da Pera Müzesi'nde izleyici karşısında olacak.

"Uçan Sandık" izleyiciyi uçma hayali olan tarihi karakterlerle buluşturuyor.

"Gezginler ve Hikayeleri"nin ikinci etkinliği olan "Uçan Sandık: Çocuk hikaye ve şarkıları" ise, çocuklara özel interaktif bir hikaye anlatımı sunuyor. Danimarkalı yazar ve şair Hans Christian Andersen'in Uçan Sandık adlı öyküsünden yola çıkarak hazırlanan performans, 6-14 yaş çocukları Hezafen Çelebi, Polonyalı Jan Wnek ve Büyük İskender gibi uçma hayali olan tarihi karakterler ile tanıştırıyor.

"Uçan Sandık: Çocuk hikaye ve şarkıları", yine 19. Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali kapsamında 22 Ekim saat 14:00'da Adile Naşit Sahnesi'nde çocuklarla buluşacak. İkinci performans ise, 24 Ekim tarihinde saat 11:00'da Ankara CerModern'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hikaye Anlatma Sanatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement