Hilvan Suya Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Hilvan Suya Kavuşuyor

Hilvan Suya Kavuşuyor

Hilvan’da yıllarca yaşanan içme suyu sıkıntısı Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan testler ve çalışmalar neticesinde çözüme kavuşuyor.

17.10.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hilvan'da yıllarca yaşanan içme suyu sıkıntısı Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan testler ve çalışmalar neticesinde çözüme kavuşuyor.

İlçe ziyaretleri kapsamında ilk olarak Bozova Yaylak Mahallesini ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Çiftçi, Yaslıca İlk ve orta öğretim okullarında hazırlanan kırtasiye yardımını öğrencilere dağıttı. Ziyaretler kapsamındaHilvan'a geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'la bir araya geldi. Hilvan Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kurulan İçme suyu arıtma pompa istasyonu devreye alındı. Atatürk Baraj'ından çekilen içme suyu ilçe merkezine test amaçlı pompalandı. İlçeye pompalanan suyun geçtiği hatların testinin sürdüğünü belirten Başkan Nihat Çiftçi, Projenin Şanlıurfa'ya ve Hilvan'a hayırlı olmasını diledi. Sağlıklı sonuçların neticesinde Hilvan'da su sıkıntısının sona ereceğini belirten Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan içme suyu projesi devreye girdi. Allahın izniyle suyumuz Hoşin'deki 1. su depoya pompalayarak birinci ve ikinci su depoları arasındaki hattın testleri yapılmaktadır. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince testler ve rutin kontroller sürmektedir. Projenin Hilvan'a farklı bir özellik katacağını düşünüyorum, Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hilvan Suya Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement