Hilvanlı Sanayici ve Esnafları Toplandı - Son Dakika
Yerel

Hilvanlı Sanayici ve Esnafları Toplandı

Hilvanlı Sanayici ve Esnafları Toplandı

Hilvan İlçesi Kaymakamı Ahmet Özay‘ın yönetiminde Hilvan’da yeni yapılan Sanayi Sitesi ve Hilvan esnafının sorunlarıyla ilgili toplantı yapıldı.

09.04.2015 14:32

Hilvan İlçesi Kaymakamı Ahmet Özay'ın yönetiminde Hilvan'da yeni yapılan Sanayi Sitesi ve Hilvan esnafının sorunlarıyla ilgili toplantı yapıldı.

Toplantı, Hilvan Esnaf Odası Başkanlığında, Hilvan İlçesi Kaymakamı Ahmet Özay, İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Aydın, İlçe Esnaf Oda Başkanı Ömer Salgın ve yeni yapılan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde dükkanları olan esnaflar katıldı.

Hilvan şehir merkezi dışına Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi olarak yapımına 2005 yılında başlanılan ve 2014 yılında biten 4 bloktan oluşan toplam 45 dükkanın yapıldığı, 1 blok'tan oluşan 16 dükkanın ise, ruhsat sorunu ortadan kalkması ile 1,5 ay içerisinde sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, sanayinin İlçe merkez de bulunulmasının Hilvan'ın çehresine yakışmadığı ve vatandaşlardan gürültü konusunda şikayetler geldiğini belirtti. Bir an önce bu konunun çözüme kavuşması gerektiğini söyleyen Özay, "Gördüğüm kadarıyla altyapı çalışması bitmiş, su şebekesi döşenmiş sadece suyun verilmesi lazım. Burada sizinle istişare edip eksik olan elektrik, su, çevre düzenlenmesi ve güvenlikle alakalı konuları görüşüp çözmeye çalışacağız. Yeni yapılan yere taşındığınızda hem İlçe güzelleşecek hem de esnaf rahatlayacak. Ne yapacağımıza dair konuştuktan sonra size bir süre verip, en kısa sürede taşınmanız gerekiyor" dedi.

Daha sonra sırasıyla Hilvan Belediye Belediye Başkanı, Esnaf Oda Başkanı ve İlçe Emniyet Müdürü kendilerine düşen sorunları çözeceklerine dair açıklamada bulundu. Sanayici esnafların sorunları dinlenilerek, karşılıklı çözüm yolları sunulduktan sonra toplantı sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hilvanlı Sanayici ve Esnafları Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • halil barut: bizde esnafız bizim çok sorunumuz var biri gelipte bize böyle bi toplantı olacağını bildirmedi 1 0 Yanıtla

Advertisement