Hindistan ile Pakistan Arasındaki Görüşmeler - Son Dakika
Güncel

Hindistan ile Pakistan Arasındaki Görüşmeler

Pakistan ile Hindistan, sınır çatışmalarını bitirmek için iş birliği yapmak konusunda anlaştı.

03.03.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan ile Hindistan, sınır çatışmalarını bitirmek için iş birliği yapmak konusunda anlaştı.

Hindistan Dışişleri Sekreteri Subrahmanyam Jaishankar ile Pakistanlı mevkidaşı Aizaz Chaudry, İslamabad'taki Dışişleri Bakanlığı konutunda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Jaishankar, iki ülke arasındaki sınır hattında yaşanan çatışmaların bitirilmesi için iş birliği yapılması konusunda anlaştıklarını belirterek, "Bunun yanı sıra 2008 Mumbai saldırılarının planlayıcılarının gerekli cezayı almaları için de hukuksal sonuçların getirilmesi gerekir" dedi.

Diğer sorunlu konuların halledilmesi noktasında da iş birliğinin geliştirilmesini temenni ettiklerini ifade eden Jaishankar, "Sınır sorunları ve Mumbai saldırıları dahil tüm konuları çözmek için iş birliğini geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Aizaz Chaudhry ise düzenlediği basın toplantısında Hindistan'ın, Pakistan'ın terörizmi desteklediğine dair iddialarından işgal altındaki Keşmir topraklarının durumuna kadar tüm konuların görüşmede konuşulduğunu ifade etti.

Jaishankar ile görüşmesinde Pakistan halkının Keşmir halkı ile bağlılığının derinliğini bir kez daha vurguladığını belirten Chaudhry, "Keşmir işgalinin son bulması için bir kez daha çağrıda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın terörizmin her türüne karşı olduğunu bir kez daha vurguladığını aktaran Chaudhry, "İki taraf da Keşmir sorununun çözümü konusunda görüşmelere devam etme yönünde iradesini ortaya koydu" dedi.

2008 yılında Hindistan'ın Mumbai kentinde Pakistan orjinli grup Leşker-i Tayyibe üyelerinin Mumbai Oteli ve tren garına düzenledikleri silahlı saldırıda 150'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Hindistan, bu saldırıdan Pakistan'ı sorumlu tutmuş ve teröre destek vermekle suçlamıştı.

İki ülke arasında 3 kez savaşa neden olan ve büyük bölümü Hindistan'ın işgali altında olan Keşmir'de ise Pakistan, kuruluşundan bu yana hak iddia etmeye devam ediyor.

Keşmir'de halk, Pakistan'a katılmayı arzularken Hindistan bu yönde bir referandum yapılmasına izin vermiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan ile Pakistan Arasındaki Görüşmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement