Hindistanlı ve Senegalli İş Adamları Konya'da - Son Dakika
Yerel

Hindistanlı ve Senegalli İş Adamları Konya'da

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Anadolu İşadamları ve Sanayicileri Federasyonu (ANSİFED) ile Hindistan ve Senegal'den gelen iş adamlarını ağırladı.

02.12.2013 12:51

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Anadolu İşadamları ve Sanayicileri Federasyonu (ANSİFED) ile Hindistan ve Senegal'den gelen iş adamlarını ağırladı.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, bu tür programların, bölgenin yatırım potansiyelini hem yurt dışına duyurma hem de iş adamlarının yatırım çalışmalarını belirlemesi açısından faydalı olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir ay önce MEVKA uzmanlarının Hindistan'da çeşitli girişimlerde bulunduğunu anımsatan Akman, şunları kaydetti:

"Hindistan'ın, ülkemiz açısından büyük yatırım potansiyeli taşıdığı ortaya çıktı. Biz de ülkelerarası işbirliğinin bir yerden başlaması gerektiğini düşündük. İlişkilerin en iyi noktadan geliştirilecek bölgeleri tespit ederek, ön anlaşmalar yaptık. Bunlardan ilkini bir arada gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde de hem Hindistan'dan hem de diğer ülkelerden konuklarımız olacak. Bu noktada gerekli bütün çalışmaları yapacağız."

ANSİFED Genel Sekreteri Mehmet Ulaşan ise karşılıklı ziyaretlerle ticaret ve ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hindistan'dan gelen iş adamlarından Abdul Hamid Bahat da Hindistan'ın fırsatlar ülkesi olduğunu belirtti.

Ülkelerinin çok büyük nüfus potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Bahat, "Büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunuz için ben ümit ediyorum ki 5-10 yıl içerisinde dünya ekonomisinde söz sahibi olacaksınız" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hindistanlı ve Senegalli İş Adamları Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement