Hisarcık İmam Hatip Ortaokulu Müstakil Hale Geldi - Son Dakika
Yerel

Hisarcık İmam Hatip Ortaokulu Müstakil Hale Geldi

Hisarcık İmam Hatip Ortaokulu Müstakil Hale Geldi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan İmam Hatip Ortaokulunun “Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulu” adıyla müstakil hale getirildiği bildirildi.

09.08.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan İmam Hatip Ortaokulunun "Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulu" adıyla müstakil hale getirildiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Yenidoğan Mahallesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan İmam Hatip Ortaokulunun ilçenin fethinde önemli rol oynayan ve ilçede türbesi bulunan Seydi Resul'ün ismini alarak "Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulu" adıyla müstakil hale getirildiğini belirttiler.

Seydi Resul Kimdir?

Seydi Resul bir Ahi Beyi ve Bektaşi Şeyhi'dir. İlk olarak Kütahya Altıntaş ilçesine bağlı Beşkarış Köyü'nde tekke kurmuş, ardından Germiyan kuvvetleri ile Hisarcık ve çevresindeki yerleşim yerlerinin fethine katılmıştır. Toprakların ele geçmesinin ardından arazilerin bir kısmı kendisi ve arkadaşlarına temlik edilmiştir. O da buraya bir tekke inşa ederek mezkür arazileri tekkenin işletilmesi maksadıyla vakfetmiştir.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık İmam Hatip Ortaokulu Müstakil Hale Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement