Hisarcık'ta Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

Hisarcık\'ta Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Karbasan köyünde Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

05.10.2016 13:10

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Karbasan köyünde Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

Alınan bilgiye göre, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yöredeki potansiyeli üretime dönüştürmek üzere Karbasan köyünde Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı. 31 kişinin katıldığı kurs toplam 80 saat sürecek.

Karbasan köyünde gerçekleştirilen ve İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Erkan Özer'in öğretici olarak görev yaptığı kursa katılanlara arıcılığın tarihçesi ve ekonomideki yeri, bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler ve gezginci arıcılık, oğul verme, arı hastalıkları ve zararlıları konularında sinevizyon gösterisi şeklinde eğitim veriliyor. Arı Yetiştiriciliği Kursunun 16 Kasım 2016 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Arı Yetiştiriciliği Kursuna 30 bin hibeli Genç Çiftçi Projesinden yararlanan iki çiftçinin de katıldığını belirten yetkililer, kurs ile aynı zamanda iki proje sahibinin projelerinin sürdürülebilir olması için eğitilmelerinin de hedeflendiğine vurgu yaptılar.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement