Hisarcık'ta 'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet' Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta 'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet' Konulu Konferans

Hisarcık\'ta \'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet\' Konulu Konferans

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Müftülüğün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlhami Günay, “Hz. Peygamber din ve samimiyet” konulu konferans verdi.

16.04.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Müftülüğün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlhami Günay, "Hz. Peygamber din ve samimiyet" konulu konferans verdi.

Belediye Düğün Salonunda verilen konferansa Kaymakam Fethi Savran, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an- Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı sinevizyonun izletilmesi ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa Arda,"Yüce Peygamberimiz yaşamı boyunca bizi hep hayat verecek şeylere çağırmıştır.O, bize sevgi ve barış dini olan İslam'ı tebliğ etmiştir.Bir cahiliyye toplumundan medeni millet oluşturmanın sırlarını öğretmiştir. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde, barış içinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştur. Birbirine düşman olan kabileleri kardeş yapıp, yüreklere yerleşmiş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmiştir. Peygamberlik vazifesiyle beraber bütün Müslümanlara ve İnsanlığa model bir şahıs olmuştur. Dünyanın her coğrafyasında her milletin ve her insanın ondan alacağı çok şeyler vardır. Hz. Peygamber ve İslam Dini bütün insanlığa gelmiştir yani İslam ve Hz.Peygamber Evrenseldir." dedi.

Arda," Müslüman olarak bizler; ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu,hoşgörünün en mükemmelini, erdemli her davranışı,iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı,insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep O gösterdi" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Yrd. Doç. Dr. İlhami Günay, Allah'a, kitaba göre yapılan ve Peygamberimiz (SAV) efendimizi kendimize rehber edindiğimiz sürece samimi olunacağına vurgu yaparak,"Bunun gereği olarak ne yaparsak, ne söylersek hangi noktalarda yönlendirir rehberlik edersek beşeri ilişkilerimizde de gayet seviliriz. Çünkü biz Allah'ın adı anılsın, Allah'ın kanunu kuralı kulların üzerinde işlesin niyetiyle biz bunu yapıyorsak eğer Allah bizden hoşlanıyordur. Allah bir kulundan razı ve hoşnutsa şayet onu diğer kullarına da meleklerine de sevdireceğini bir Hadisi kutsisinde haber veriyor. Samimiyet anlatılan bir şeyde değildir. Halisane bir şekilde inanmanın gereğini yaşamaktır. O yaşamanın yolları da daha çok insanın kendisini kendisinde kaybetmesidir ve burada gece çok önemlidir. İnsan maalesef birçok zaman kendisini unutabilmektedir. Cenab-ı hak müminlere hitaben,'kendini unutanlar gibi olmayın' buyuruyor. Bizim kendimizle de uyuşmamız gerekiyor. Kendimizin buluşma randevu saati ise herkesin uyuduğu gece vaktidir, teheccüt vaktidir. O vakitte uyanıp kendimizle buluştuğumuz zaman gönül aynanıza Cenab-ı hakkın tecelli ettiğini görürüz ve onun değerlerinin gönlümüzü cilaladığını fark ederiz ve orada edindiğiniz duygu yükünü, iman gücünü hayatımızın her noktasında alnımız ak, gönlümüz pak şekilde uygularız" diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta 'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement