Hisarcıklıoğlu, Edirne'nin Fahri Hemşehrisi Olacak - Son Dakika
Yerel

Hisarcıklıoğlu, Edirne'nin Fahri Hemşehrisi Olacak

Hisarcıklıoğlu, Edirne\'nin Fahri Hemşehrisi Olacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın girişimleriyle Belediye Meclisi’nim kararı doğrultusunda Almanya’nın Lorach şehrinden Prof. Dr. Manfred Rupp’a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına Rifat Hisarcıklıoğlu’na Edirne Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek.

02.11.2015 18:11

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın girişimleriyle Belediye Meclisi'nim kararı doğrultusunda Almanya'nın Lorach şehrinden Prof. Dr. Manfred Rupp'a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına Rifat Hisarcıklıoğlu'na Edirne Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen yıl başlattıkları uygulamayı bu yıl da sürdüreceklerini kaydederek, "Edirne'ye katkısı olmuş, katkısı olacak kişilere 'Edirne Fahri Hemşehrilik Beratı' veriyorduk. Geçen yıl Edirne Eski Valisi Rahmetli Fahri Yücel ve iş adamı Kemal Şahin'e vermiştik. Bu yıl yine benim 2 teklifim var. Birincisi kardeş belediye ilişkimizi yürüttüğümüz ve Edirne'ye bugüne kadar çok katkısı olan sivrisinek projesiyle bizleri yönlendiren, AB projeleriyle bizlere destek veren Almanya'nın Lorach şehrinden Prof. Dr. Manfred Rupp'a bir fahri hemşehrilik verilmesini teklif ediyoruz. İkincisi de yine Edirne'deki Kapıkule'nin modernizasyonu, Hamzabeyli'nin yapılması, İpsala Gümrük Kapısı'nın yapılması TIR Parkı'nın yapılması, bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra da Edirne'nin dokusuna uygun özelliklerine uygun, çevre ile ve doğayla problemi olmayan sanayinin yönlendirilmesine olacak katkıları nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına Rifat Hisarcıklıoğlu'na Edirne Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek. Meclis de kararı uygun buldu" dedi.

Başkan Gürkan, her iki yeni fahri hemşehriye 25 Kasım'da yapılacak törenle beratlarını taktim edeceklerini söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcıklıoğlu, Edirne'nin Fahri Hemşehrisi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement