Hizan'da Bu Yıl 14 Bin Fidan Dikilecek - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Bu Yıl 14 Bin Fidan Dikilecek

Hizan\'da Bu Yıl 14 Bin Fidan Dikilecek

Bitlis’in Hizan ilçe Kaymakamlığı ile Orman İşletme Şefliği arasında “2014 yılında 14 bin fidan dikimi projesi “ kapsamında protokol imzalandı.

27.03.2014 10:45

Bitlis'in Hizan ilçe Kaymakamlığı ile Orman İşletme Şefliği arasında "2014 yılında 14 bin fidan dikimi projesi " kapsamında protokol imzalandı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ormanın, ağacın önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla planlanan "2014 yılında 14 bin fidan dikimi projesi" kapsamında hazırlanan protokol Kaymakamlık ve Orman İşletme Şefliği arasında tarihinde imzalandı. "2014 yılında 14 bin fidan dikimi projesi" protokolü Kaymakam Sedat İnci ve Orman İşletme Şefi Engin Peldek arasında kaymakamlık makamında imzalandı.

Kaymakam Sedat İnci yaptığı konuşmada, gelecek nesillere daha temiz bir hava ve yeşil bir dünya için 2014 yılında 14 bin fidan dikeceklerini ifade etti.

2015 yılında 15 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini ifade eden İnci, "Bunu her yıl geleneksel hale getireceğiz. Bu kapsamda İlçemizin girişini estetik açıdan güzelleştirmek, yol kenarlarındaki tozlanmayı ve gürültüyü azaltmak için yol kenarının ağaçlandırılmasını hedefledik. Sosyal sorumluluk çerçevesinde öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak, ormanın önemini anlatmak, ormanların korunması bilincini kazandırmak, bu alanların değişik ağaç türleriyle ağaçlandırılması ve kurumlar arası diyaloğunu geliştirmeyi amaçladık. Gayda Göleti etrafına ağaç dikilmesiyle toprak erozyonunun azaltılması sağlanacaktır" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizan'da Bu Yıl 14 Bin Fidan Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement