Hizan'da Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Hizan ilçesinde yaz Kur'an kursları başladı Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Hizan'da da başladı.

23.06.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan ilçesinde yaz Kur'an kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Hizan'da da başladı.

İlçe Müftüsü Tahir Erçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kitap ve çeşitli materyalleri kurslara katılan öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını söyledi.

Yaz Kur'an kursuna çocukların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Erçin, şöyle konuştu:

"Binlerce çocuk ve gencimiz, Kur'an öğrenmek, Peygamberimizi daha iyi tanımak, ahlaki değerlerimizi ve temel dini bilgilerimizi öğrenmek için cami ve Kur'an kurslarını süsleyecek. Yaz Kur'an kursları hakikaten büyük bir imkandır. Kurslarımız 3'er haftalık 3 dönem olarak devam edecek. Cami ve Kur'an kurslarında görev yapan tüm din gönüllüsü kardeşlerimiz vazife başındadır. O zaman çocuklarımız ve gençlerimiz için hiç olmazsa yazlarını, tatilden fedakarlık ederek Kur'an kurslarına ayırmaları için gerekli planlamayı anne babalar olarak yapmamız gerekir. Camilerimizi açtık ve öğrencilerimizi bekliyoruz. Velilerimiz çocuklarını iki ay boyunca camilere göndersinler. Onları hem dinlendirecek hem de dinlerini öğreteceğiz. Çocuklarını kursa gönderen vatandaşlar, kurs görevlileriyle irtibat içinde olmalı ve çocukların kursa gidip gitmediklerini takip etmeli."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement