HKÜ Öğrencileri, Amerika'dan Türkmenistan'a Birçok Ülkedeydi - Son Dakika
Yerel

HKÜ Öğrencileri, Amerika'dan Türkmenistan'a Birçok Ülkedeydi

HKÜ Öğrencileri, Amerika\'dan Türkmenistan\'a Birçok Ülkedeydi

HKÜ kurulduğu tarihten beri tüm öğrencilerine Amerika'dan Türkmenistan'a kadar birçok ülkede staj imkanı sunuyor.

21.08.2014 15:58  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) kurulduğu tarihten beri tüm öğrencilerine Amerika'dan Türkmenistan'a kadar birçok ülkede staj imkanı sunuyor.

HKÜ'nün Mühendislik Fakültesi öğrencileri de üniversitelerinin yürüttüğü "HKÜ Stajyer Referans Projesi" kapsamında bu yıl yaz stajı için çok kaliteli firma ve kuruluşlarda staj imkanı buldu. Proje kapsamında HKÜ öğrencileri, teoride gördükleri eğitimleri yaz stajı ile uygulama imkanı yakaladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Oğuzhan Kesgin de "HKÜ Stajyer Referans Projesi" kapsamında bu yıl Türkmenistan'ın Türkmenbaşı şehrinde "İlk İnşaat" adlı şirketin şantiyesinde staj yapma fırsatı yakaladı. Kesgin, yaz döneminin kendileri için, teoride öğrendiklerini pratiğe aktarmak için fırsat olduğunu, bunu da Türkmenistan'da "İlk İnşaat" gibi büyük bir inşaat şirketinin Şantiyesi'nde yaptığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Oğuzhan Kesgin, "HKÜ Staj Programı tüm genç mühendis adayları için mükemmel bir fırsat oluşturuyor. Modern ve donanımlı bir ekibe -belli bir süreliğine de olsa- katılarak onlarla çalışma fırsatı bulabildiğim için üniversitem adına gurur duydum. Bu programa katılmak bana, okulumdan aldığım teorik bilgime derin bir pratik bilgi ve beceri ilave etme fırsatı verdi ve pratik işleyişin önemini daha iyi kavradım. Üniversiteme ve stajım sırasında bize çok iyi rehberlik eden şirket yöneticilerine, bana ömür boyu unutmayacağım bu fırsatı sundukları için teşekkür ediyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel HKÜ Öğrencileri, Amerika'dan Türkmenistan'a Birçok Ülkedeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement