Hobisini Sanata Çevirdi - Son Dakika
Yerel

Hobisini Sanata Çevirdi

Hobisini Sanata Çevirdi

Bitlis'in Ahlat ilçesinin Kırklar Mahallesinde ikamet eden Hulusi Çağlar, hobi olarak uğraştığı işi geliştirerek sanata çevirdi.

15.10.2014 16:28  Güncelleme: 16:38

Bitlis'in Ahlat ilçesinin Kırklar Mahallesinde ikamet eden Hulusi Çağlar(65), hobi olarak uğraştığı işi geliştirerek sanata çevirdi.

Evinin bahçesinde küçük bir minare yapımı ile işe başlayan Hulusi Çağlar, daha sonradan Ahlat taşından küçük bir cami yaptı. Konu ile ilgili açıklama yapan Çağlar, Ahlat taşından yapmış olduğu küçük caminin çevresindekiler tarafından da oldukça beğeni kazandığını ifade ederek: "Boş zamanlarımı değerlendirmek için günde yarım saat ile 1 saat arasında bu işle uğraştım. Uğraştıkça bu sanata hevesimde artmaya başladı. Kullanılmayan parça Ahlat taşlarını toplayarak bu camiyi yaptım. Bu nedenle herhangi bir masrafım olmadı. Aslında içinde ibadet edeceğimiz küçük bir cami yapmayı düşünüyordum. Fakat bu biraz daha maddiyat gerektirdiği için yapamadım. İlerleyen zamanlarda maddi imkanım olursa ailemle içinde ibadet edebileceğimiz küçük bir cami yapmayı da düşünüyorum. Yapmış olduğum camiyi ise herhangi bir camiye benzeterek yapmadım. Hayal ettiğim şekilde kendi çabamla yaptım. Kubbeleri beton geri kalan kısmı ise Ahlat taşıdır. Çevremizdeki insanların ve komşularımızında oldukça beğenisi kazandı. Herkes ilgiyle yapmış olduğum camiyi inceledi. Birçoğu ise caminin yanında hatıra fotoğrafı çektiriyor" dedi.

Çağlar, Ahlat taşından yapmış olduğu caminin içine ışıklandırma sistemi yaptığını da belirterek, caminin gecede oldukça güzel ve dikkat çekici olduğunu sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hobisini Sanata Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement