Hocaların Hocası Esenler'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hocaların Hocası Esenler'de Anıldı

Hocaların Hocası Esenler\'de Anıldı

Prof. Dr. Sabahattin Zaim, ölümünün 7'nci yılında Esenler'de anıldı.

11.12.2014 16:41  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Hocaların Hocası" Prof. Dr. Sabahattin Zaim, ölümünün 7'nci yılında Esenler'de anıldı. Zaim'i anlatan Prof. Dr. Sedat Murat, "Hoca çok güler yüzlü, çok mütevekkil ve çok sabırlıydı. Biz hocamızı hem anmak, hem de anlamak zorundayız. Ders almak zorundayız" diye konuştu.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında, 'Hocaların Hocası' olarak anılan ve 2007 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat anlattı. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Sabahattin Üniversitesi Rektörü Mehmet Bulut, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus, Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Çakır, Prof. Dr. Yusuf Balcı, Prof. Dr. Sabri Orman, Eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.
GÖNÜL SULTANLARI ESENLERLİLERLE BULUŞACAK
Programda bir açılış konuşması yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Sabahattin Zaim hocamızın Esenler'le ne ilgisi var? Hocamızın Esenlerle ilgisi benim onun talebesi olmam. Ama esas Sabahattin Zaim hocamızın Esenler ile olan ilgisi; Esenler'in çocuğuna Sabahattin Zaim gibi hem bir gönül sultanını, hem bir ilim adamını, hem de bu toplumda öncü ve yol göstericiyi tanıtmaktır bizim işimiz. Çünkü yıllarca bizim çocuklarımıza sahte kahramanları, kahraman diye öğrettiler. Biz Anadolu'yu Mayalayanlar programında, gönül sultanlarını Esenlerlilerle buluşturmayı, kendimize en vicdani sorumluluk olarak görüyoruz" dedi. Göksu , Zaim'i her sene düzenleyecekleri programlarla her zaman anacaklarını ve geleneksel hale getireceklerini ifade etti.
GÜZEL İNSANLAR İÇİN ÇALIŞTI
Başkan Göksu'nun konuşmasının ardından, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve uzun yıllar Sabahattin Zaim ile birlikte görev yapan Prof. Dr. Sedat Murat, Sabahattin Zaim'in örnek hayatını anlattı. Ömrünün 25 yılını Sabahattin Zaim'le geçirdiğini belirten Murat, "Hocamız 8 yaşındayken Balkanlar'dan Türkiye'ye hicret etti. Hayatı boyunca edindiği misyonu yerine getirmek için, sağlığını riske atıyor, durmadan çalışıyordu. Sabahattin Hoca'nın amacı "Güzel İnsan" yetiştirmekti. İslam ahlâkıyla ahlâklanmış, edebiyle edeplenmiş insanlar yetiştirmek için çalıştı. Hiç durmazdı, bir sürü vakıfta ve kuruluşta görev almıştır. Dönemin tüm sağ partileri onu siyasete davet etmiş ama hepsini geri çevirmişti. O yaptığı hiçbir şeyde hesap yapmazdı. Hoca çok güler yüzlü, çok mütevekkil ve çok sabırlıydı. Biz hocamızı hem anmak, hem de anlamak zorundayız. Ders almak zorundayız. Ben bu güzel programdan dolayı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ÖNDEN GİDEN BİR ATLIYDI

Programın sonunda ise Prof Dr. Sabahattin Zaim'in şu anda değişik üniversitelerde rektör, dekan ve öğretim üyesi olarak göreve yapan öğrencileri, hocalarıyla yaşadıkları hatıralardan kesitler sunarak onun örnek ve rehber kişiliğini anlattılar. Öğrencileri, hocaları Sabahattin Zaim'in 'alim', 'muallim', 'âmil' ve 'müteaillim' olduğunu, ülkemizde Çalışma Ekonomisi ve İslam İktisadı'nın öncüsü olduğunu anlattılar. Öğrencileri, merhum Prof. Dr. Sabahattin Zaim için "O, önden giden bir atlıydı. Ancak, çiçekleri çiğnemedi" yorumunda bulundular. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmaların ardından Sabahattin Zaim'in öğrencilerine, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından hazırlanan "Şehir Şiirleri Antolojisi"ni hediye etti. Programın sona ermesinin ardından tüm katılımcılara Prof Dr. Sabahattin Zaim'in hatıratı "Bir Ömrün Hikâyesi" kitabı dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hocaların Hocası Esenler'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement