Hokey: 16 Yaş Altı Erkekler 1. Lig - Son Dakika
Spor

Hokey: 16 Yaş Altı Erkekler 1. Lig

Türkiye Hokey Federasyonunun düzenlediği Salon 16 Yaş Altı Erkekler 1. Lig müsabakaları Gaziantep'te sürüyor.

26.01.2016 18:10

Türkiye Hokey Federasyonunun düzenlediği Salon 16 Yaş Altı Erkekler 1. Lig müsabakaları Gaziantep'te sürüyor.

Gazikent Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye genelinden 13 takım yer alıyor. Erkeklerin ardından 28 Ocak'ta kadınlar liginde maçlar başlayacak.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hokeyde birinci lig müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Hokeyin 1908'den beri olimpiyatlarda yer aldığını ifade eden Demir, "Hokey, 120 ülkede en popüler 3 branştan birisi. Türk hokeyi son yıllarda büyük gelişme kaydetti. 16 yaş kategorisi daha önce şampiyonalar şeklinde düzenlenirken artık lig usulüne döndü ve ilk kez de Gaziantep'te başladı. Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Zaten Gaziantep hokeyde çok başarılı bir kent. Ligde de Gaziantep'ten 8 takım bulunuyor" diye konuştu.

Tesisleşme konusunda kentte büyük yatırımlar yapıldığını dile getiren Demir, Hokey Süper Ligi müsabakalarının da 3-6 Mart tarihlerinde Gaziantep'te düzenleneceğini bildirdi.

Sadece bir branşta değil, sporun tüm branşlarında başarılı olmak istediklerini vurgulayan Demir, sporseverleri müsabakaları izlemeye davet etti.

Akdoraspor Antrenörü Mehmet Özkan da hokeyin çocukların gelişimi açısından önemli bir spor dalı olduğunu söyledi.

Gaziantep'te düzenlenen maçların ilk defa canlı yayınlandığını ve bu uygulamanın da çocukları motive ettiğini aktaran Özkan, "Gaziantep olarak hokeyde söz sahibi olan bir kentiz. Bu başarıyı sürdürmek istiyoruz. Çocuklar milli takıma girmek için büyük çaba gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hokey: 16 Yaş Altı Erkekler 1. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement