Hollanda'nın Yeni Dışişleri Bakanı Bert Koenders Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Hollanda'nın Yeni Dışişleri Bakanı Bert Koenders Göreve Başladı

Hollanda\'nın Yeni Dışişleri Bakanı Bert Koenders Göreve Başladı

Hollanda'da Frans Timmermans'ın Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı olmasıyla boşalan Dışişleri Bakanlığına getirilen Bert Koenders görevine başladı.

17.10.2014 16:11  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da Frans Timmermans'ın Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı olmasıyla boşalan Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Bert Koenders görevine başladı.

İktidar ortağı İşçi Partili (PvdA) Koenders, bugün Başbakan Mark Rutte ile görüştükten sonra Kral Willem Alexander tarafından atanarak görevine resmen başladı.

Yeni göreviyle ilgili açıklamada bulunan Koenders, bakanlığı büyük bir sorumluluk olarak gördüğünü söyledi. Siyasetten uzak kaldığı süre zarfında Hollanda ve dünyada önemli değişimler yaşandığına işaret eden Koenders, gelecek hafta NATO Genel Sekreteri ve bazı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla görüşmeler yapmayı planladığını dile getirdi.

Önceki dönemlerde de ismi Dışişleri Bakanlığı için geçen Koenders uzun yıllardır siyasetin içinde yer alıyor.

Üç yıldır BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Mali Özel Temsilcisi olarak görev yapan 56 yaşındaki Koenders, 2007-2010 arasında Kalkınma ve İşbirliği Bakanlığı görevinde bulunmuştu. Koeders, 1997-2007 döneminde ise milletvekilliği yapmıştı. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'nın Yeni Dışişleri Bakanı Bert Koenders Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement