Hopa'daki İhh Ekibine Saldırıya İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Yerel

Hopa'daki İhh Ekibine Saldırıya İlişkin Soruşturma

Soruşturma kapsamında ilçe emniyet müdürü ile emniyet amiri, başkomiser ve komiser yardımcısının görevden alındığı bildirildi.

17.07.2014 21:13

Hopa ilçesinde, iftar için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekibi ve vakfa ait iftar tırına yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında ilçe emniyet müdürü ile emniyet amiri, başkomiser ve komiser yardımcısının görevden alındığı bildirildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki Merkez Cami yanında, önceki gün İHH'ya ait bir tır ve araçta bulunanların iftar programı için hazırlık yaparken bir grubun saldırısına uğradığını, ardından sorumlular hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Olayların ardından ilçe emniyet müdürlüğünde bazı görevden almalar olduğunu ifade eden Cirit, "İlçe emniyet müdürü ile emniyet amiri, başkomiser ve komiser yardımcısı görevden alındı. Olaylarla ilgili soruşturmalar kapsamlı olarak devam ediyor" dedi.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 18 kişi savcılıkta ifade verdi.

İftar hazırlığı yapan İHH tırı ekibinin ilçeden ayrılmasını isteyen bir grup görevlilere saldırıda bulunmuş, polis ekiplerinin müdahalesi sırasında 6 polis ile bazı kişiler hafif yaralanmış, İHH görevlileri tırı ilçe dışına çıkarmak zorunda kalmıştı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hopa'daki İhh Ekibine Saldırıya İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement