Hristiyanların Paskalya Bayramı - Son Dakika
Güncel

Hristiyanların Paskalya Bayramı

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, Paskalya Bayramı dolayısıyla Hristiyanların kutlama yaptığı mekanlarda gösteri düzenlemeyeceklerini duyurdu.

19.04.2014 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, darbe karşıtları, Paskalya Bayramı dolayısıyla gösterilerin Hristiyanların toplandığı alanlardan uzakta gerçekleştirileceğini duyurdu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak sözcüsü Mecdi Karkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe karşıtlarının bayram nedeniyle yürüyüş düzenlememe fikrine sıcak bakmadığını ifade etti.

Karkar, bu nedenle darbe karşıtı gösterileri durdurmalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Kıptilerin Paskalya Bayramı nedeniyle onların yoğunlukta bulunduğu bölgelerde toplanmayacağız. Böylelikle kimse bizi herhangi bir şiddet olayına karışmakla suçlayamayacak" dedi.

Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan darbenin ardından görevden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ve askeri yönetim karşıtı Mısırlılar, hemen her gün darbe karşıtı yürüyüş ve gösteriler düzenliyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hristiyanların Paskalya Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement