HSYK Üyesi Kerkez: Karşımızda Ciddi Teşkilatlanmış Örgüt Var - Son Dakika
Güncel

HSYK Üyesi Kerkez: Karşımızda Ciddi Teşkilatlanmış Örgüt Var

HSYK Üyesi Kerkez: Karşımızda Ciddi Teşkilatlanmış Örgüt Var

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ömer Kerkez, paralel yapı iddialarının yüzde yüz gerçek olduğunu ve yıllardır bunu kendisinin de söyleyen biri olduğunu belirterek, "Karşımızda ciddi teşkilatlanmış, ciddi bir örgüt var. Bunun yargı ayağı var ve yargıda bu anlamda yapılan çok yanlış işler var" dedi.

19.07.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ömer Kerkez, paralel yapı iddialarının yüzde yüz gerçek olduğunu ve yıllardır bunu kendisinin de söyleyen biri olduğunu belirterek, "Karşımızda ciddi teşkilatlanmış, ciddi bir örgüt var. Bunun yargı ayağı var ve yargıda bu anlamda yapılan çok yanlış işler var" dedi.

Türkiye'nin değişik noktalarında görev yapan hakim ve savcılar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit'in sabah kahvaltısında buluştu. Özyiğit, İskenderun'da Hataylı hakim ve savcıları ağırlamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Kahvaltıda konuşma yapan HSYK üyesi Ömer Kerkez, şu anda HSYK'nın en temel birinci fonksiyonunun Türkiye'de yargıya olan güveni yeniden tesis etmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Geçmiş dönemde maalesef yargı olması gereken noktadan, yapması gereken işlerden biraz ayrılmış, bunun yeniden rayına oturması gerekiyor. Objektifliğin, liyakatin, tarafsızlığın ön plana çıkması gerekiyor. Bu anlamda yapılması gereken çok şey var. Türkiye'de bir paralel yapı meselesi var. Bana göre yüzde yüz gerçek bir olay, ben yıllardır bunu söyleyen biriydim. Karşımızda ciddi teşkilatlanmış, ciddi bir örgüt var. Bunun yargı ayağı var ve yargıda bu anlamda yapılan çok yanlış işler var. Bizim misyonumuz yargıya olan güveni yeniden tesis etmek, yargıyı tekrar olması gereken noktaya taşıyabilmek. Bu amaca ulaşabilmek için yapılması gereken belki en önemli iş paralel yapı ile mücadele etmek."

'HAKİM VE SAVCILAR DÜZELECEK Kİ YARGI DÜZELSİN'

Yargıda ayrıca dosya sayısının fazla, yargılama sürecinin uzun olması, fiziki imkansızlıklar gibi sorunlar da olduğunu belirten Kerkez, "Asıl yargının özündeki sorunlar bunlar. Bunların hepsinin belli bir düzene konulması gerekiyor. Bunu yapabilmemiz için de hepimizin tek tek üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yani sadece HSYK hiçbir şey yapamaz, sadece Yargıtay hiçbir şey yapamaz, yani biz de hakim düzelecek ki yargı düzelsin. Savcı düzelecek ki yargı düzelsin. Yargıtay üyesi HSYK üyesi yani hepimiz düzeleceğiz ki yargı düzelsin. Başka çaremiz yok" diye konuştu.

DANIŞMANI DİNLİYORLAR, BAŞBAKAN'A BİLGİ VERMİYORLAR

Konuşmasının devamında bazı yargı mensuplarının meslekten ihraç edilmesi ve mesleğe kabullerinin kaldırılmasıyla ilgili de konuşan Kerkez, şöyle devam etti:

"Bizim daire 37 meslektaşımıza mesleğe kabullerini kaldırma kararı verdi, sınavda kopya muamelesinden dolayı. Bu karara maruz kalan meslektaşlardan gelen oldu. Oturur oturmaz gelenlerin bir çoğunun ilk cümlesi 'Paralelci değilim, beni niye aldınız?' Ben de diyorum ki 'Sizin sınavda kopya çektiğiniz ile ilgili ciddi deliller var.' Siz öncesinde veya şimdi nereye bağlısınız, fikriniz ne, kimsiniz bizi ilgilendirmez. En son 49 meslektaşın açığa alınması olayını duymuşsunuzdur. İşte bunlar da geçmiş dönem yapılanların tersini yapıyor. İşte uydurma bahanelerle bu işleri yapıyorlar. Bir tek örnek vereyim; birileri sever veya sevmez ayrı mesele ama bu ülkenin Başbakanı'nın danışmanı terör örgütüne üye olma ihtimali var diye dinleme kararı alınıyorsa ve bu bir sene iki sene üç sene uzatılıyorsa, ya en azından biri Başbakan'a haber versin 'Bak senin danışmanın, yakın çalışıyorsun bunun örgüt bağlantısı olabilir, biraz dikkat et.' Ama amaç farklı tabi."

'TEK TİP YAPILANMA 4 YIL SÜRDÜ'

Bir diğer HSYK Üyesi Mehmet Durgun ise, 2010 yılındaki HSYK'nın bir enkaz bıraktığını öne sürerek, "Ötekileştirme tek tip yapılanma 4 yıl devam etti. Tek tip bir gömlek hiçbirimize olmaz. Onun için hak hukuk bizim için örnek. Hatay'daki arkadaşlarımızın değişik inançları, kültürleri, bizim zenginliğimiz. Biz onun için Hatay'da başarısız bir yapı, Türkiye'de başarısız olur diye düşünüyoruz. Hatay bizim için hatta bir laboratuvar. İnşallah elimizden geldiği kadar gayret göstereceğiz. Sizlerin de yardım ve duasına ihtiyacımız var" diye konuştu. - İskenderunhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HSYK Üyesi Kerkez: Karşımızda Ciddi Teşkilatlanmış Örgüt Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement