Hububat'ta 'Ekim Zamanı' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Hububat'ta 'Ekim Zamanı' Uyarısı

Hububat\'ta \'Ekim Zamanı\' Uyarısı

Yozgat’ın Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, çiftçilerin hububat ekim döneminde ekimi doğru zamanda yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

05.10.2015 13:23

Yozgat'ın Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, çiftçilerin hububat ekim döneminde ekimi doğru zamanda yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hububat ekim döneminin yaklaşması nedeniyle çiftçilerin tarlalarını sürerek tohuma hazır hale getirdiklerini belirten Tuzlacık, "Erken ekim zamanı 15 Ekim-15 Kasım, normal ekim 15 Kasım-15 Aralık ve geç Ekim ise 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında kabul edilir. En yüksek verim normal ekim zamanında ekilen buğdaydadır. Geç ekim yapılan yerlerde ise verim daha düşük yaşanır. Erken ekilen buğdaylarda ise kışın ılık geçmesi halinde hızlı büyüme görülür, hızlı büyümenin sonucunda yatmalar oluşur ve bu da verimi olumsuz yönde etkiler. Hastalık ve zararlılar da erken ekilen buğdaylarda daha çok görülür" dedi.

Tuzlacık, buğdayın başaklanma döneminde ortaya çıkabilecek hastalık ve zararlılarla yapılacak mücadele için "izli ekim" yapılması gerektiğine vurgulayarak, gübrenin mutlaka toprak tahlillerine göre atılması gerektiğinin sözlerine ekledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hububat'ta 'Ekim Zamanı' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement