Hudut Kartalları" Vatan Nöbetinde - Son Dakika
Güncel

Hudut Kartalları" Vatan Nöbetinde

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kırmızı Tepe Üs Bölgesi Nöbet tutan askerlerden detaylar Arama faaliyeti yapan askerlerden detaylar Silah başındaki askerler Eğitimden görüntüler Bayburtlu Piyade Er Mücahid Keleş'in seslenişi Piyade Çavuş Ensar Şahin'in annesine seslenişi "Hudut kartalları" vatan nöbetinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 1474 rakımlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçikler, evlerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzaklıktaki sınır hattında vatan nöbeti tutmanın gururunu yaşıyor Piyade Er Keleş: "Beklediğin ne araçtır ne topraktır ne taştır.

21.05.2016 13:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kırmızı Tepe Üs Bölgesi

Nöbet tutan askerlerden detaylar

Arama faaliyeti yapan askerlerden detaylar

Silah başındaki askerler

Eğitimden görüntüler

Bayburtlu Piyade Er Mücahid Keleş'in seslenişi

Piyade Çavuş Ensar Şahin'in annesine seslenişi

"Hudut kartalları" vatan nöbetinde

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 1474 rakımlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçikler, evlerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzaklıktaki sınır hattında vatan nöbeti tutmanın gururunu yaşıyor

Piyade Er Keleş:

"Beklediğin ne araçtır ne topraktır ne taştır. Beklediğin kardeşindir, evladındır, yuvandır. Beklediğin tarihindir, namusundur, anadır. Beklediğin bir manadır özünde vatandır"

YILMAZ KAZANDIOĞLU/ÖZKAN BİLGİN - Şemdinli ilçesindeki 1474 rakımlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçikler, evlerinden kilometrelerce uzakta, bekledikleri vatan nöbetinden ailelerine duygu dolu mesajlar gönderdi.

Kurulduğu 2012 yılından bu yana keşif, gözetleme ve terörle mücadelede etkin rol alan 34. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde görevli "hudut kartalları", vatani görevlerini yapmanın gururuyla 24 saat elleri tetikte bekliyor.

Evlerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzakta terörle mücadelede üstün çaba gösteren kınalı kuzular, her koşulda ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için yoğun çaba gösteriyor.

Devletin sağladığı en iyi imkanlarla görevlerini yaptıklarını belirten Erzincanlı Piyade Çavuş Ensar Şahin, AA muhabirine, gözlerini kırpmadan vatan nöbeti tuttuklarını söyledi.

Bayburtlu Piyade Er Mücahid Keleş ise "Beklediğin ne araçtır ne topraktır ne taştır. Beklediğin kardeşindir, evladındır, yuvandır. Beklediğin tarihindir, namusundur, anadır. Beklediğin bir manadır özünde vatandır." dedi.

Şanlı Türk bayrağının gölgesi altında ülkenin güvenliği için vatani görevlerini yaptıklarını aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Atalarımızın kanı ile sulanan bize miras bıraktıkları bu topraklara el uzatanlara, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızı canımızdan önce bilip, vatanımız uğruna canımızı seve seve feda ederiz. Sevdiklerimiz bizleri merak etmesin. Şemdinli gibi bir yerde askerlik yapmak bizim için şereftir. Bizler burada yüce Türk milletinin ve devletinin bizlere sağladığı en iyi imkanlarla görevimizi yapmakta, gözümüzü kırpmadan nöbet beklemekteyiz."

Mehmetçikten annesine duygulandıran mesaj

Nöbeti başında annesine duygu dolu bir mesaj gönderen Şahin, "Bir sabah anne rüzgarın sesini duyacaksın. Benim kokumu getirecek sana. Gözlerin dolacak iki damla yaş akıtacaksın yüreğinden. Geçmişi düşüneceksin bir ara. Oğlum diyeceksin, askerdir Şemdinli dağlarında. Bir sabah anne bir sabah, gördüğün düşlerle uyanacaksın. Bir şeyler fısıldayacağım kulaklarına. Üzülme anacağım üzülme eğer ölmüyorsa şehitler, ölmez Şemdinli'de hiçbir asker." diye konuştu.

Hudut Kartalları" Vatan Nöbetinde
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hudut Kartalları' Vatan Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement