Hükümete Seslendi: Azıcık İş İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Hükümete Seslendi: Azıcık İş İstiyoruz

Hükümete Seslendi: Azıcık İş İstiyoruz

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, kentte bir türlü çözüme kavuşmayan elektrik sorununu bir kez daha gündeme taşıdı.

30.06.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da kangrenleşen elektrik sorunu yine gündemden düşmüyor. Yaz, kış sürekli eylemlere neden olan elektrik kesintileri nedeniyle çiftçi, esnaf herkes perişan.
Kentte Atatürk Barajı, Türkiye'deki hidroelektrik santrallerinde üretilen enerjinin yüzde 20'sini tek başına karşılayacak seviyede ancak gün geçmiyor ki elektrik kesintisi yaşanmasın. Üstelik sorun sadece kesintilerle de sınırlı değil. Elektrik iletim hatları da tehlike saçıyor hatta ölümlere neden oluyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'n trafoların yenilendiği, trafo bakımlarının yapıldığını belirtmesine rağmen Viranşehir'de, geçtiğimiz günlerde elektrik telinin kopması sonucu 9 yaşındaki Bilal Barut isimli çocuk hayatını kaybetti. Üstelik kentte her gün 6 trafo patlaması yaşanıyor.
Tüm bu sorunları gündeme getiren isim ise HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan oldu. Ayhan," Elektrik trafolarının yenilenip, güçlendirilmesi yönünde çalışmalar oldukça yetersizdir" diyerek Şanlıurfa'nın artık "jeneratör kent" olarak tanımlandığını belirtti.

DESTEKLEMELERE BLOKE KONULMASI
Elektrikten kaynaklanan bir diğer sorunun da tarımsal desteklemelere bloke konulması olduğunu belirten Ayhan," Çiftçilerimizin Mazot, gübre, borç ve diğer giderlerini karşılamak için, dört gözle bekledikleri tarımsal desteklemelerine bloke konulması ciddi bir mağduriyet yaratmıştır" dedi. Sorun karşısında birçok kez muhatap bulamadıklarına da vurgu yapan Vekil Ayhan, yaşanan sorunlarla bir an önce düzenlemelere gidilmesi gerektiği çağrısında bulundu.
Ayhan, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulunu, bir ticari işletme olan DEDAŞ'ın borcunu tahsil etmek için gösterdikleri çabanın onda birini Şanlıurfa'daki çiftçilerimizin, hemşehrilerimizin yaşadıkları sorunların çözümü için göstermelerini bekliyoruz. Kendi deyimleri ile "az laf, çok iş" değil azıcık iş istiyoruz" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hükümete Seslendi: Azıcık İş İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement