Hurda Tahtalarla Mini Elektro Gitar Üretiyor - Son Dakika
Yerel

Hurda Tahtalarla Mini Elektro Gitar Üretiyor

Hurda Tahtalarla Mini Elektro Gitar Üretiyor

Hizan'da elektro gitar üreterek ihraç eden Faruk Yılmaz, hurda tahta parçalarla hediyelik mini elektro gitar yaparak internet üzerinden satmaya başladı.

23.09.2014 13:04  Güncelleme: 14:01

Hizan'da elektro gitar üreterek 8 ülkeye ihraç eden Faruk Yılmaz, ürünlerden arta kalan hurda tahta parçalarıyla hediyelik mini elektro gitar yaparak internet üzerinden yurt içi ve yurt dışındaki takipçilerine satmaya başladı.

Ceviz ağacından ürettiği elektro gitarları Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde satışa sunan Yılmaz, ilçenin adını tanıtmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.

İnternet üzerinden yaptığı araştırmaların ardından ünlü sanatçılar için gitar üretmeye başlayan Yılmaz, şimdi de atölyesinde çöpe atılmayı bekleyen hurda tahta parçalarını mini gitarlara dönüştürerek satışa sunmaya başladı.

Hizan'ın adının duyulmasını sağlamak amacıyla yaptığı mini gitarları internet üzerinden satışa sunan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar beklediğinden daha fazla ilgi gördüğünü bildirdi.

Mini gitarların hediyelik eşya olarak kullanılabileceğini ya da müziğe ilgisi olan çocukların kullanabileceğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ceviz ağacından yaptığım elektro gitarları birçok ülkeye satıyorum. Mini elektro gitarları da aynı şekilde internet üzerinden satıyorum. Yurt içinden ve yurt dışından siparişler almaya başladım. Malum elektro gitarı herkes çalmayabilir. Mini elektro gitarı ise masaüstü süs olarak sattığımda daha çok sipariş almaya başladım. Günümüzde böyle bir müzik aleti olmadığı için farklı bir müzik aleti olarak da geliştirilebilir. Mini elektro gitar siparişi, normal gitar siparişlerini geçti."

Yılmaz, gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve atölyesini geliştirerek daha geniş kesimlere hitap edeceğini belirterek, Hizan'da üretilen gitarların yurt dışında ilgi görmesinin gurur verici olduğunu kaydetti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hurda Tahtalarla Mini Elektro Gitar Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement