Hz. Ebubekir Camisi'nin Yapımı Başladı - Son Dakika
Yerel

Hz. Ebubekir Camisi'nin Yapımı Başladı

Hz. Ebubekir Camisi\'nin Yapımı Başladı

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Kacer Mahallesi’nde Hz. Ebubekir ismiyle yeni bir cami daha yapılıyor.

17.08.2015 11:04

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Kacer Mahallesi'nde Hz. Ebubekir ismiyle yeni bir cami daha yapılıyor.

380 metrekare alan üzerinde iki katlı inşa edilecek olan Hz. Ebubekir Camisi'nin alt katının taziye evi, üst katının ise cami olarak hizmet vereceği belirtildi. Cami temelinin atılmasının ardından inşaat alanını ziyaret eden Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, cami hakkında bilgi aldılar. Daha sonra camilerin önemine vurgu yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, camilerin dini açıdan oldukça önemli bir yer tuttuklarını ifade ederek, aynı zamanda camilerin mimari özellikleriyle de tarihten günümüze kadar bir çok nadide örneklerinin olduğunu söyledi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu'nun konuşmasının ardından dua okuyan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, yapımına başlanan caminin ilçe ve mahalle halkına hayırlı olmasını diledi.

Cami hakkında kısa bir bilgi veren Kacer Mahallesi Muhtarı ve Hz. Ebubekir Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Üyesi Selim Akbudak ise, ihtiyaç doğması hasebiyle yeni bir cami yapılması için proje hazırlandığını ve cami temelini attıklarını ifade ederek, "380 metrekare üzerinde yapılacak olan Hz. Ebubekir Camisi iki katlı yapılacak. Alt katı taziye evi olarka hizmet verirken, üst katı ise cami olarak inşa edilecek. Aynı alan üzerinde imam evi de yapılacaktır. Projenin maliyeti yaklaşık olarak 500 ila 600 bin TL'dir. Mahallemiz de zaten bir camimiz vardı. Fakat mahalle nüfusumuz arttığı için yeni bir camiye ihtiyaç oldu. Dernek olarak yaptığımız projeyle birlikte ilk olarak temeli attık. Bugünde bizleri kırmayarak gelen ve cami alanını ziyaret eden Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Öte yandan temel attığımız zaman desteklerini esirgemeyen Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'a da teşekkür ediyorum. Bu tür konularda her zaman yardımcı oluyorlar. İnşallah hayırseverlerin yardımıyla 2016 yılının sonlarına doğru camimizin açılışını yapacağız" dedi.

Daha sonra verilen ikramlarla birlikte mahalleli ve dernek üyeleriyle bir süre sohbet eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Müftü İmamoğlu, tekrar 'hayırlı olsun' temennilerinde bulunarak mahalleden ayrıldılar. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hz. Ebubekir Camisi'nin Yapımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement