İbb'den "Doğru Meslek Mutlu Gelecek" Konferansları - Son Dakika
Güncel

İbb'den "Doğru Meslek Mutlu Gelecek" Konferansları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Aydın Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte YGS'ye giren öğrencilerin kendilerine uygun doğru mesleğe yönelmeleri amacıyla konferanslar dizisi başlattı.

21.03.2015 01:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Aydın Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte YGS'ye giren öğrencilerin kendilerine uygun doğru mesleğe yönelmeleri amacıyla konferanslar dizisi başlattı.

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş biriliğinde ilk defa düzenlenen konferans Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlendi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, 13 Mayıs'a kadar toplamda 5 programdan oluşan konferansların ilkini İstanbul Aydın Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Koordinatörü Sebahattin Kutlu verdi. Programa İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erdinç Akkaya 20'ye yakın lisenin son sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

"Meslek tercihi gelecek için en önemli adım"

100. yılı dolayısıyla Çanakkale'de şehit olan Mehmetçikler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında konuşan Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erdinç Akkaya konferanslarla öğrencilerin doğru işler yapmaya yönelmesine vesile olmayı amaçladıklarını söyledi. Ardından kürsüye gelen İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ise öğrencilere meslek tercihi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Sınavlara girmeden ve üniversite tercihi yapmadan önce eğitimini almak istedikleri mesleğin kendilerine uygun olup olmadığını belirlemeleri gerektiğine vurgu yapan Kep,  doğru mesleği tercih etmenin mutlu bir gelecek için atılması gereken en önemli adım olduğu ifade etti.

"Popüler meslek size uygun olandır"

İstanbul Aydın Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Koordinatörü Sebahattin Kutlu ise konferans sırasında öğrencilere seçecekleri mesleği severek yapmaları gerektiğini ifade etti.

Mesleklerle ilgili ön yargıların yanlış yönlendirmelere yol açabildiğine işaret eden Kutlu, "Popüler meslek, geleceğin meslekleri, gözde meslekler, trend meslekler gibi kavramlar Türkiye'de geçerli değildir. Sizin için popüler olan meslek size ve yeteneklerinize en uygun olan meslektir" dedi.

Konuşmaların ardından çekilişle salonda bulunan üç öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.

Doğru Meslek-Tercih Konferanslarının ikincisi ise 13 Nisan 2015'te Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement