İç Güvenlik Reformu Paketi - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Reformu Paketi

CHP Grup Başkanvekili Gök: "Paket bu haliyle yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz"

25.11.2014 18:13

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İç Güvenlik Reformu Paketi'nin özgürlükleri kısıtlayıcı maddeler içerdiğini ifade ederek, "Paket bu haliyle yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz" dedi.

Gök, yaptığı açıklamada, jandarma ve  emniyetin görev alanları ile yetkilerine ilişkin çeşitli düzenlemeleri de içeren "İç Güvenlik Reformu Paketi"ni eleştirdi.

Pakette toplumun tümünü ilgilendiren pek çok antidemokratik hükmün olduğunu savunan Gök, CHP'nin bununla ilgili mücadelesini önce ilgili komisyonda ardında da Meclis kürsüsünden sürdüreceklerini kaydetti.

İktidarın düzenleme ile toplantı ve gösteri yürüyüşlerini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına aykırı olarak sınırlandırmak istediğini, polise çok geniş yetkiler verildiğini belirten Gök, "Çok ciddi endişelerimiz var. Türkiye iyi bir yöne doğru gitmiyor. Türkiye demokrasiden, insan haklarından ve devleti oluşturan temel kurumlardan birer birer ayrılıyor. İç Güvenlik Paketi'nin maddeleri bu haliyle yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Reformu Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement