Iğdır'da Simülatörlü Araçla Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Simülatörlü Araçla Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Iğdır\'da Simülatörlü Araçla Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemini simülatörlü araç eşliğinde anlattı.

16.12.2013 16:36

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemini simülatörlü araç eşliğinde anlattı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, Anakara'dan getirtilerek Zübeyde Hanım Bulvarı'nda kurulan simülatörlü aracına, emniyet kemeri takmayan sürücüler durdurularak kaza anında emniyet kemeri olmadan neler ile karşılaşacakları uygulamalı olarak anlatıldı. Konu hakkında bilgi veren Iğdır Trafik Tescil ve Denetleme Şube Amir Mesut Yılmaz, emniyet kemerinin araçların olmasa olmazı olduğunu, günümüzde kazalardaki ölüm oranlarını yüzde 80'inin emniyet kemeri takmamaktan kaynaklandığını söyledi. Son zamanlarda sürücülerin emniyet kemeri değil de toka şeklinde aparatı sinyal sesini kesmek için taktığına dikkat çeken Yılmaz, "Bunun önünü kesmek için uygulamalarımız devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüz Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığımız tarafından tüm illere gönderdiği simülatörlü aracımız 10 kilometre hızda seyir eden bir şekilde düzenlenmiştir. 360 derecelik bir acı ile darbesiz ayarlanmış. Vatandaşlarımız hem kemerli hem de kemersiz farkı görmüş oluyor" dedi.

Simülatörlü aracına binen Ünal Aras, kemersiz denemesinde aracın içinde tepe takla olduklarını ve sağa sola savrulduğunu, kemeri taktıklarında ise herhangi çarpma olmadan durduklarını belirtti. Aras, emniyet kemerinin ölüm ile yaşam arasında bir çizgi olduğunu, herkese kemer takmayı tavsiyesinde bulundu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Simülatörlü Araçla Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement