İHD Başkanı Bağatır: OHAL Sonrası İhlaller Yaşandı - Son Dakika
Yerel

İHD Başkanı Bağatır: OHAL Sonrası İhlaller Yaşandı

İHD Başkanı Bağatır: OHAL Sonrası İhlaller Yaşandı

OHAL'in mağduriyetleri arttırdığını belirten İHD Batman Şube Başkanı Avukat Mehmet Bağatır, uygulamanın antidemokratik olduğunu söyledi.

08.10.2016 19:23

İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, OHAL sonrası yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti. Bağatır, OHAL'in ardından birçok gözaltı ve tutuklamanın yaşandığını belirtti.

İHD'den OHAL Tepkisi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır yaşanan hak ihlalleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Bağatır, gözaltındakilere işkence ve kötü muamele uygulandığına da dikkat çekerek, yaşanan adaletsizliğe tepki olarak başlattıkları imza kampanyasına da destek istedi.

Batman Belediyesine kayyum atandıktan sonra çevre yollarının 'güvenlik' gerekçesiyle kapatıldığını ve bunun da birçok mağduriyet yarattığına dikkat çeken Bağatır, şunları söyledi; "Bazı kavşak ve yollar kapatıldı. Bu da trafik sorununu büyüttü. Kent içi trafik önemli bir sorun. OHAL'in uzatılmasıyla birlikte Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri hakkı tamamen yasaklandı. Olan hukuksuzluk ve hak ihlallerine karşı bir tepki gelişecek olsa kentte günlerce eylemler yasaklanıyor. Mülkü amirin bir talimatıyla Anayasal bir hakkın tanınmaması kabul edilemez tabi. Bu bir hak gaspıdır tabi. Belediye hizmet binasına ulaşmakta bile sıkıntı çekiliyor. Gidene kadar kaç kolluk kuvvetinden kaç polis noktasından geçiyorsunuz sayamıyorsunuz. İnsanlar rahat değil. Birçok kişinin yerinin değiştirildiği bilgisi geliyor bize. Belediyeyle alakası olmayan bir kişinin atama üzeriyle gelmesi ne kadar başarı sağlayabilir. Her şeyden önce meşrutiyet sorunu var" dedi.

Bağatır, ilan edilen OHAL sonrası Batman genelinde çok sayıda gözaltı ve tutuklamaların yaşandığına dikkat çekerek, "Sıklıkla evler basılıp, gözaltılar yaşanıyor. Özellikle HDP ve BDP'li eski yönetici ve belediye başkanlarına dönük bir saldırı var. Kötü muamele ve işkencelerin yaşandığına dair bilgiler var. Sason ve Kozluk'ta gözaltına alınan 39 kişi kelepçeli tutuldular. İfade alma hallerinde bile kelepçelerin çözülmediği duyumları var. Yetiştiremiyoruz bu süreçte henüz cezaevine gidip tutukluların darp raporlarına ulaşabilmiş değiliz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD Başkanı Bağatır: OHAL Sonrası İhlaller Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement