İHD, Cerablus Operasyonunu Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

İHD, Cerablus Operasyonunu Eleştirdi

İHD, Cerablus Operasyonunu Eleştirdi

İnsan Hakları Derneği Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, Cerablus operasyonuna tepki gösterdi.

27.08.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cerablus Operasyonuna Tepki

İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, kayıp yakınlarının eyleminde yaptığı açıklamada, Cerablus operasyonuna sert tepki gösterdi.

İHD ve kayıp yakınları Batman'da her hafta olduğu gibi 394'üncü haftada alanlardaydı. Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları ellerinde faili meçhul cinayetlerde kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak faillerin yargılanmasını istedi. Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır, Türkiye'nin Cerablus'a yaptığı harekatın açık bir işgal olduğunu söyledi. Mehmet, "İşgalin temel amaçlarından biri de Kürt halkının kazanımlarını boğmaktır. Kürt sorunu 100 yıllık bir sorundur ve savaşla şiddetle çözülemez. Ancak barış ile çözülür" dedi.

İHD yöneticisi Fahrettin Asutay, FARC gerillaları ile Kolombiya ordusu arasında yaklaşık 50 yıl süren ve 220 binden fazla insanın yaşamına mal olan savaşın taraflar arasında imzalanan barış antlaşmasına dikkat çekti. Fahrettin, "FARC komutanı Carlos Lozada 'Bu korkunç gece sona erip, barış ve ışık yolu açılacak' demişti. Bizim de temennimiz odur ki ülkemizdeki bu korkunç gece bir an önce son bulsun" diye konuştu.

Eylemde son olarak; Batman'da 1993 yılında gözaltına alınarak kaybedilen Yılmaz Gümüş'ün hikayesi anlatıldı: "21 Ekim 1993 tarihinde çalıştığı fotoğrafçı dükkânından fotoğraf çekmek amacıyla saat 9.00'da motosikletle ayrılmış ve bir daha geri dönmemiştir. Tüm arama ve girişimlere rağmen kendisinden bir daha haber alınamamıştır. Faillerin kim olduğunu biliyoruz ve etkili soruşturma ile Yılmaz'ın katillerinin yargılanmasını istiyoruz" şeklinde açıklama yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD, Cerablus Operasyonunu Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement