İHD :Çocukların Hak İhlali Sürüyor - Son Dakika
Yerel

İHD :Çocukların Hak İhlali Sürüyor

İHD :Çocukların Hak İhlali Sürüyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününün kutlandığı ülke genelinde, çocukların hak ihlallerinin sürdüğünü belirtti.

21.11.2014 15:39  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD yöneticileri, çocukların gözaltılarla, tutuklama ve tacizlerle karşı karşıya devam ettiklerini belirttiler.

Yapılan açıklamada "Adalet bakanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Çocuk Cezaevi yetkilileri cezaevlerinde yaşanan taciz, şiddet ve tecavüze karşı tüm başvurulara duyarsız kalmaktadır. Örneğin Adana Ceyhan M tipi cezaevinde taciz, tecavüz ve mahpus çocuklara yönelik şiddet cezaevinin rutini haline gelebilmiştir.
1 Ocak 2014 – 19 Kasım 2014 tarihleri arasında derneğimize yapılan başvurular ve basından tespiti yapılan vakalara göre; 49 çocuk cezaevlerinde, 64 çocuk gözaltı yerlerinde işkenceye uğramıştır. Bu tarihler arasında toplumsal olay ve gösterilerden dolayı 360 çocuk gözaltına alınmış, 59 çocuk tutuklanmış ve bu olaylarda 42 çocuk yaralanmıştır. Bunlar sadece tarafımızca tespit edilebilen vakalardır. Biliyoruz ki tekrar gözaltına alınma, tekrar işkence ve taciz görme korkusu bu başvuruları engellemektedir.Bir kez daha ilgili kurum, kuruluş ve yetkililere sesleniyoruz; tutuklu çocukları koruyamıyorsunuz. Cezaevlerinde tutuklu olan tüm çocukları derhal serbest bırakın. Bu süre zarfında cezaevlerinde kalan çocukların yaşadığı işkence, taciz ve tecavüzün etkilerinden kurtulması için ilgili kurum, kuruluş ve STK'lar ile çalışmalar yapın. Bu çocukların hayata adaptasyonu açısından travmaları ortadan kaldırıcı yol ve önlemler alın" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD :Çocukların Hak İhlali Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement