İHD'den Cezaevleri Koşullarına İlişkin Açıklama - Son Dakika
Yerel

İHD'den Cezaevleri Koşullarına İlişkin Açıklama

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde geçirdiği kalp krizi sonuncu hayatını kaybeden Barış Grubu üyesi Lütfü Taş ve aynı gün cezaevinde ölen Haşem Ardunç’un ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

03.01.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde geçirdiği kalp krizi sonuncu hayatını kaybeden Barış Grubu üyesi Lütfü Taş ve aynı gün cezaevinde ölen Haşem Ardunç'un ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

İHD ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Derneği (TUHAD-DER) üyelerinin katılımıyla İHD Siirt Şube binasında açıklama yapan İHD Cezaevi Komisyonu üyesi Handan Can, insan yaşamının hiçe sayıldığı, ihmallerin had safhada olduğu, acil müdahalenin geciktirildiği cezaevlerinde 2014 yılının son gününde 2 mahpusun hayatını kaybetmesinin vicdanları tekrardan kanattığını söyledi.

Yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını savunan Can, "Yıllardır yaptığımız tüm çağrılara, çığlıklarımıza ve yetkilileri göreve çağırma taleplerimize rağmen duyulmuyoruz, duyulsak bile gerekli adımlar atılmıyor. Yıllardır cezaevlerinde yaşanan sağlık sorunları her zaman için bizlerin gündemi oldu. Çeşitli etkinliklerimizle de bizler bu gündemi sizlerin aracılığıyla kamuoyunun gündeminde tutmaya çalıştık. Eleştirilerimizin, kaygılarımızın ve uyarılarımızın yetkililerin gündeminde olmadığı, olsa bile ciddiye alınmadığı bu son iki olayda da tekrar kanıtlanmış oldu" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD'den Cezaevleri Koşullarına İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement