İHD Genel Başkanı Türkdoğan, Hakkari'de - Son Dakika
Güncel

İHD Genel Başkanı Türkdoğan, Hakkari'de

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan'ın gelişi ve açıklamaları Ziyaretlerinden görüntüler İHD Genel Başkanı Türkdoğan, Hakkari'de Türkdoğan: "Sayın valimiz ilçedeki operasyonların yüzde 90'lık ısmının tamamlandığını belirtti.

16.04.2016 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan'ın gelişi ve açıklamaları

Ziyaretlerinden görüntüler İHD Genel Başkanı Türkdoğan, Hakkari'de

Türkdoğan: "Sayın valimiz ilçedeki operasyonların yüzde 90'lık ısmının tamamlandığını belirtti. Operasyonlar bittikten sonra da güvenlik nedeniyle bir süre faaliyetlerin devam edeğini iletti"

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Yüksekova'daki terör örgütüne yönelik operasyona ilişkin, "Sayın valimiz ilçedeki operasyonların yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını, operasyonlar bittikten sonra da güvenlik nedeniyle bir süre faaliyetlerin devam edeceğini iletti" dedi.

Yüksekova'da devam eden operasyonla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye gelen Türkdoğan, beraberindeki heyetle Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaret etti.

Türkdoğan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Yüksekova'ya gitmek istediklerini, ancak "güvenlik" gerekçesiyle buna izin verilmediğini söyledi.

Yüksekova'dan göç etmek zorunda kalan ailelerle görüşeceklerini anlatan Türkdoğan, şöyle konuştu:

"Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağı ve bu süreçteki gelişmeler hakkında sayın valimizle görüş alışverişinde bulunduk. Elbetteki bizim sokağa çıkma yasakları ile ilgili görüşümüz belli. Yüksekova'ya gitme girişimimiz olmayacak ama burada aileleri ziyaret edeceğiz. Hakkari'deki sivil toplum örgütleriyle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bu tip diyalogların önemli olduğunu düşünüyoruz. Konuşarak, bir çok sorunu birbirimize aktararak çözebiliriz. Geleceğe dönük de bu diyalog ortamının sürmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hepimiz bir an önce çatışmasızlığın gerçekleşmesini ve yeniden Kürt sorununda barış sürecinin başlamasını istiyoruz. Hepimizin ortak dileği bu."

Türkdoğan, "operasyonların ne zaman biteceği ile ilgili bilgi aldınız mı" sorusunu da "Sayın valimiz ilçedeki operasyonların yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını, operasyonlar bittikten sonra da güvenlik nedeniyle bir süre faaliyetlerin devam edeceğini iletti. Dolayısıyla bir zaman vermedi sayın valimiz" şeklinde yanıtladı.

Öztürk Türkdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Hakkari Belediye Başkan Vekili Fatma Yıldız'la görüştü.

İHD Genel Başkanı Türkdoğan, Hakkari\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İHD Genel Başkanı Türkdoğan, Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement