İHH Başkanı: Zafer Olarak Görmüyoruz; Davalara Kan Sahibinindir, Düşmez - Son Dakika
Güncel

İHH Başkanı: Zafer Olarak Görmüyoruz; Davalara Kan Sahibinindir, Düşmez

İHH Başkanı: Zafer Olarak Görmüyoruz; Davalara Kan Sahibinindir, Düşmez

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşmadan şaşkın olduğunu belirterek, "Bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Davalar kan sahibinindir, düşmez" dedi.

28.06.2016 16:23  Güncelleme: 16:31

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşmadan şaşkın olduğunu belirterek, "Bunu bir zafer olarak görmüyoruz. İsrail'in kazançlı çıktığını düşünüyoruz" dedi.

"GAZZE ABLUKASI SÜRECEK"

İsrail'le varılan anlaşma uyarınca Türkiye'nin Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması koşulundan vazgeçildiği ve Mavi Marmara baskınına katılan İsrail askerlerine yönelik dava açılamayacağına dair bir yasa da çıkarmayı da kabul ettiği öne sürüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu da Türkiye ile anlaşma sonrası yaptığı ilk açıklamada, Gazze'ye yönelik ablukanın sürdürüleceğini söyledi.

"AMBARGONUN KALDIRILDIĞI DOĞRU DEĞİL"

İHH, Mavi Marmara filosunu organize eden STK'ların başında geliyordu ve baskın sırasında bizzat Yıldırım da Mavi Marmara gemisindeydi.

Sputnik'ten Yavuz Oğhan'a konuşan Yıldırım, tepkisini "Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk defa bir devletin askeri Türkiyeli sivil insanları öldürdü. Bunun karşılığında birtakım şeyler alınması gerekiyordu. Sadece özür alındı" diyerek dile getirdi.

Anlaşmayla beraber Türkiye'nin Filistin'e yönelik tavrında bir değişiklik görünmediğini belirten İHH Başkanı, "Bundan böyle Türkiye, Filistin ile daha ilgili olacak o kadar, ambargonun kaldırıldığı da doğru değil" diye konuştu.

"İSRAİL'İN İŞİNE YARAYAN SORUMSUZLUK BEDELİ"

İsrail'in Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden dokuz kişi için Türkiye'ye ödeyeceği 20 milyon dolar tazminatı 'İsrail'in işine yarayan sorumsuzluk bedeli' diye niteleyen Yıldırım, İsrail'in böylece sorumluluktan sıyrıldığını savunarak, "Bu tazminat bu şekilde kabul edilirse Amerika'nın BM'nin kabul etmediği ablukayı resmi olarak Türkiye ve İsrail kabul etmiş oluyor" dedi.

"DAVALARIN DÜŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Baskında yaşamını yitirenlerin ve yaralananların açtığı davaların Türkiye-İsrail arasında imzalanan protokol sebebiyle düşeceği iddialarını da reddeden Yıldırım, "Dava kan sahibinindir, bu davaların düşmesi mümkün değil" dedi.

İHH Başkanı, anlaşmada Türkiye'nin Gazze'ye Aşdod Limanı üzerinden yardım edeceğine ilişkin yer alan maddeyi de eleştirdi: "Türkiye özürden sonra büyükelçi gönderseydi protokole gerek kalmadan aynı limanı kullanarak, konut hastane gibi yardımları organize edebilirdi."

İHH, Mavi Marmara filosunu organize eden STK'ların başında geliyordu ve baskın sırasında bizzat Yıldırım da Mavi Marmara gemisindeydi.

Son Dakika Güncel İHH Başkanı: Zafer Olarak Görmüyoruz; Davalara Kan Sahibinindir, Düşmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Necmettin: Ula bülent sen kimsinki gazzeyi tayyip beyden fazla düşüneceksin anlaşılan şımarmışsın bir ihh gönüllüsü olarak havanı alırız merak etme 1 22 Yanıtla
    erbakan: Az eyil alırsın 1 0
  • MUSTAFA: Uluslararası bir konu olduğu için muhatap TC. Devletidir. TC. Devleti en iyi şekilde sonuçlandırmıştır. Birleşmiş milletleri ve uluslararası mahkemeleri takmayan israil sizi muhatap bile almaz. TC.ye şükredin.. 0 7 Yanıtla
  • 21: satacak blr şey kalmadı ulkede onurumuz haric vanminit oda satışita 7 0 Yanıtla
  • Carsambali: Sizinde akpninde israilinde..hepinizin birleştiği bi ortak payda var o da TÜRKLÜK 1 4 Yanıtla
  • 1071: Siz halaaa AKP disinda butun partileri seytan olarak gormeye devam edin Bulent bey sizinde sonunuz Fethullahcilar gibi olacak maalesef 3 2 Yanıtla
  • Vatandaş: Sattılar bülent bey, cemaat israile çalışıyor diye cemaate saldıranlar israilin zalimliğini meşru hale dönüştürdüler. Ülkenin itibarını da beş paralık hale dönüştürdüler 2 0 Yanıtla

Advertisement