İHH, Bütün Ağırlığını Akçakale'ye Verdi - Son Dakika
Güncel

İHH, Bütün Ağırlığını Akçakale'ye Verdi

İHH, Bütün Ağırlığını Akçakale\'ye Verdi

İHH Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, Akçakale Sınır Kapısı'nda toplam 26 bin mülteciye yardım ettiklerini söyledi.

25.06.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1992 yılında kurulan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Vakfı (İHH) tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da yardım çalışmalarına devam ediyor.

Son göç dalgası ile birlikte Akçakale'deki çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila, Suriyeli muhacirlerin durumunun vahim olduğunu ve bu ramazan ayında biraz daha fazla fedakârlık yapılması gerektiğini söyledi.

10 Haziran günü Akçakale- Ceylanpınar arasındaki sınırın açıldığını duyunca sınıra doğru hareket ettiklerini dile getiren Atila, "Suriyeli muhacirler susuzluktan kırılmak üzereydiler. Yaklaşık 8 bin 500 koli su ve çocuk maması dağıttık. AFAD ekipleri muhacirleri minibüslerle Akçakale'ye taşıdı. Biz de bu kez yardım malzemelerimizi Akçakale gümrük kapısında halka dağıttık. O gün yaklaşık 12 bin kişi sınırdan Türkiye tarafına geçti. 14 Haziran Pazar günü yine 11 bin Suriyeli muhacirin Akçakale gümrük kapısından Türkiye'ye geçmesiyle sınırda hazır bulunan ekibimiz 5 bin su, 15 bin ekmek, battaniye, kek ve meyve suyu dağıtımı yaptı. 16 Haziran Pazartesi günü ise 3 bin Suriyeli muhacir Akçakale gümrük kapısından geçiş yaptı. 5 bin su, 25 bin ekmek, kek, battaniye, sebze ve meyve suyu dağıtımı yaptık. Şu an ekiplerimiz Akçakale sınırında acil yardım dağıtımlarına devam ediyor" diye konuştu.

'BİRÇOK İHTİYAÇ SÖZ KONUSU'

Şu ana kadar tahminen 26 bin kişinin Türkiye tarafına geçtiğini kaydeden Atila, "Biz İHH İnsani Yardım Vakfı olarak her zaman mazlum ve mağdur halkın yanında olduk. Kobanili'ler Suruç'a akın ederken nasıl Suruç'ta karargâh kurduysak bu günlerde de burada karargâh kurmuş durumdayız, ağırlığımızı Akçakale'ye verdik. Battaniye, gıda kolisi, çocuk bezi, hijyen paketi, çocuk maması, su ve benzeri yardım dağıtımlarımız sürüyor. Akçakale'ye gelen muhacirlere çok yakında daha büyük yardımlarımız olacak inşallah. Biz, insanların etnik kimliğine göre değil mağduriyetlerine göre yardım yapıyoruz. Tüm bağışçılarımıza ve gece gündüz demeden bu yardım faaliyetlerimizde görev alan, çalışan ve gönüllülerimize teşekkür ederiz" dedi.

Atila bölgede halen yardımı ihtiyaç olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim tespit ettiğimiz ihtiyaçlar; konserve ve hazır yemek çeşitleri, ekmek, gıda kolileri, hazır su, çocuk bezi, bebe bisküvileri, sünger döşek, battaniye."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İHH, Bütün Ağırlığını Akçakale'ye Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement