İhh Çorum Temsilciliği'nden Orta Afrikalı Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

İhh Çorum Temsilciliği'nden Orta Afrikalı Mültecilere Yardım Çağrısı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilcisi Özkabakçı, Orta Afrika'daki olaylardan kaçarak Çad sınırına sığınan müslümanlara yardım için başlatılan kampanyaya Çorum halkını da katkıda bulunmaya davet etti.

24.04.2014 14:10

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, Orta Afrika'daki olaylardan kaçarak Çad sınırına sığınan Müslümanlara yardım için başlatılan kampanyaya Çorum halkını da katkıda bulunmaya davet etti.

Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, Çad-Orta Afrika sınırına giden İHH Acil Yardım ekibinin, kamplarda yaptığı çalışmaların ardından yardım faaliyetlerine başladığını belirterek, Türkiye'den İHH'nın beşinci yardım ekibinin de vatandaşların desteğiyle yola çıkacağını ifade etti.

Orta Afrika'da siyasi bir kriz olarak başlayan olayların hem eski yönetim taraftarları hem de özellikle bölgede etkin olan Fransa'nın tutumu dolayısıyla birden Hristiyan-Müslüman savaşına dönüştüğünü öne süren Özkabakçı, şunları kaydetti:

"Ülke içerisinde Müslümanlara karşı bir sürek avı başlatılmış, Müslümanların köylerini basıp evlerini yakarak toplu katliamlara sebep olunmuştur. Bazı çete üyelerinin başkent sokaklarında Müslüman gençleri linç edip bedenlerini yaktığı görüntüler tüm dünya medyasında dahi yer buldu. Bölgede yaşanan bu katliamlara dayanamayan birçok Müslüman evlerini terk ederek Çad sınırına sığınarak kamplarda yaşamaya başladı. İnsani Yardım Vakfı, Çad sınırına sığınan Orta Afrika halkına destek olmak için harekete geçti."

Kamplarda yaşayan Müslümanların çadırlarının dahi bulunmadığını dile getiren Özkabakçı, "Yanlarında sadece birkaç parça elbise getirmişler, onları da çadır yapmak için kullananlar olmuş. Elbiselerini keserek güneşten ve yağmurdan korunmak için çadır haline getirmişler" ifadelerini kullandı.

Kamplardaki Müslümanlara yardım için yeni bir kampanya başlatıldığını ve mültecilerin acil olarak gıda yardımına ihtiyaçlarının bulunduğunu  belirten Özkabakçı, kampanyaya katkıda bulunmak isteyenlerin cep telefonlarından "ORTA AFRİKA" yazıp "3072"ye mesaj göndererek, 5 lira bağışta bulunabileceklerini kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhh Çorum Temsilciliği'nden Orta Afrikalı Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement