İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay'a Onur Ödülü - Son Dakika
Güncel

İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay'a Onur Ödülü

İstanbul’da düzenlenen KABABU 5’inci Dünya Döner Zirvesi’nde “Onur Ödülü” İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay’a verildi.

06.12.2014 19:58

İstanbul'da düzenlenen KABABU 5'inci Dünya Döner Zirvesi'nde "Onur Ödülü" İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay'a verildi.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Dünya Döner Zirvesi Haliç Kongre Merkezi'nde törenle başladı. Zirveye işadamları, yatırımcılar ve davetliler katıldı. Zirvenin ilk günü sona ererken katılım ve desteklerinden dolayı 5'inci Dünya Zirvesi Onur Ödülü İhlas Vakıf Başkanı Mehmet Okyay'a takdim edildi.

Mehmet Okyay, "Öncelikle böyle zirveyi düzenleyenlerden İrfan Söyler Beye ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. ve geldik gördük ki dünyanın 30 ayrı ülkesinden döner aşıkları ve döneri seven insanlarımız buraya gelmiş. Dönerimizin kültürümüze bu denli yansıması bu kadar müyesser olduğunu ben burada gördüm. Bunun kıymetini biliyoruz" dedi.

Okyay, "Dünyanın 29 ayrı ülkesinden gelen 300 den fazla öğrencimiz var. O öğrenciler de Türkiye'de bulunuyorlar. Tabi bunların bir kısmı gıda da, bir kısmı meslek okullarında bulunuyor. Bu durum bizim ufkumuzu açtı. Demek ki bu gençleri yetiştirdiğimiz zaman kendi kültürümüzün mahsulü olan insan sıhhatini en faydalı olan bu ürünleri de gerek kendi insanlarımıza gerek dünyadaki diğer insanlara karşın kültürümüzü tanıtmış oluyoruz. Tabi lütfedildi ve bize de bir ödül verildi. Böyle güzel bir jestten dolayı İrfan Söyler Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha büyük mekanlarda böyle bir zirve olur ve dönerimizi, Türk kültürünü dünyanın her tarafına taşırız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay'a Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement