İhtiyaç Sahibi Çiftler Yuvasını Kuruyor - Son Dakika
Yerel

İhtiyaç Sahibi Çiftler Yuvasını Kuruyor

İhtiyaç Sahibi Çiftler Yuvasını Kuruyor

Bağcılar’da 20 yıldır devam eden ’Geleneksel Toplu Düğün Şöleni’ne ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterirken, şölenler kapsamında bugüne kadar 848 ihtiyaç sahibi çift dünya evine girdi.

20.08.2015 11:04

Bağcılar'da 20 yıldır devam eden 'Geleneksel Toplu Düğün Şöleni'ne ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterirken, şölenler kapsamında bugüne kadar 848 ihtiyaç sahibi çift dünya evine girdi.

Son yıllarda değişik sebeplerle boşanmaların arttığı Türkiye'de, Bağcılar ilçesi İstanbul'un en çok nikah kıyılan ilçesi olarak öne çıkıyor. Bağcılar Belediyesi ise, 20 yıldır ilçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği bir geleneği sürdürüyor. Maddi durumu iyi olmayan çiftlerin dünya evine girmesine vesile olan 'Geleneksel Toplu Düğün Şöleni' yoğun ilgi görüyor.

Bu yıl düzenlenecek 'Toplu Düğün Şöleni' kayıtları 1 Ağustos 2015 tarihinde başladı. Bağcılar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan çiftlerin nişanlı olmaları zorunlu. Gelin veya damadın en az 2 yıldır Bağcılar'da ikamet ediyor olması gerekiyor. İlk olarak başvuruda bulunan çiftlerden birer fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi isteniyor. Bağcılar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ihtiyaç sahibi çiftlerin başvurularını değerlendiriyor. Gerekli araştırmaların ardından gerçekten ihtiyaç sahibi olan çiftler belirleniyor. Hayırseverlerin de katkıları ile belirlenen çiftlerin gelinlik ve damatlık kıyafetlerinin yanı sıra tüm ev eşyaları da karşılanıyor. Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği toplu nikah şölenlerinde bugüne kadar toplam ihtiyaç sahibi 848 çift dünya evine girdi.

"DİNİMİZİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, örnek bir yerel yönetim anlayışıyla hizmet sunduklarını hatırlatarak, ihtiyaç sahibi çiftlerin de yuva sahibi olması gerektiğinin önemine dikkat çekti. Toplumda karşılığı olan çok önemli geleneklere sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, "Sosyal sorumluluğumuzun bir gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Evlenmek isteyip de maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyenlere ve evliliklerini ertelemek durumunda kalanlara yardım eli uzatıyoruz. Evlenen çiftlerimize mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Maddi durumu iyi olmayan çiftler bu yıl ki 'Toplu Düğün Şöleni'nden faydalanmak için 15 Eylül 2015 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhtiyaç Sahibi Çiftler Yuvasını Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement