İİT Enformasyon Bakanları Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

İİT Enformasyon Bakanları Toplantısı Sona Erdi

İİT Enformasyon Bakanları Toplantısı Sona Erdi

İİT Enformasyon Bakanları Toplantısı bitiminde yayınlanan bildiride, "İslami medya ve basın kuruluşlarına" yatırım yapılması kararı alındı.

03.12.2014 22:43  Güncelleme: 10:43

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 10. Enformasyon Bakanları toplantısında "İslami medya ve basın kuruluşlarına" yatırım yapılması kararı alınırken, İİT üyesi ülkelerin basın kuruluşlarının "Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını" desteklemelerinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Toplantının ardından yayımlanan bildiride, basın kuruluşlarının, İİT ve ona bağlı alt müesseseler ile "İslam ümmetinin ilkelerine hizmet için işbirliği içerisinde olması, basında şeffaflığın teşvik edilmesi, üye ülkelerin ortak uydu ağı kurulması için gerekli çalışmalara başlaması ile basın mensupları ve kuruluşlarının etkinliğinin ve yeteneklerinin artırılmasının" gerekliliğine işaret edildi.

İran Kültür ve İrşad Bakanı Ali Cenneti, İİT Genel Sekreteri İyad Emin el-Medeni ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, "İslam dünyasının birçok sorunla mücadele ettiği bu ortamda İİT Enformasyon Bakanları toplantısında onaylanan bildiriyle ve basın alanında işbirliği yaparak İslam toplumlarında barış ve huzurun tesis edilmesine yardım edebileceğimizi umuyorum" dedi.

"Filistin meselesi ve Siyonist rejimin bu mazlum halka karşı uyguladığı vahşi cinayetler İslam dünyasının öncelikli meselesidir" diyen Ceneti, "İİT'nin kuruluş amacı Filistin ve mukaddes Kudüs'ü desteklemektir. Filistin meselesinin siyasi, ekonomik, enformasyon ve basın boyutları da var elbette. Bugün Filistin'i desteklemek ve Siyonist rejimin cinayetlerini ifşa etmede basından faydalanmayı vurguladık" diye konuştu.

-"Basın entegrasyonu siyasi entegrasyonu da beraberinde getirecektir"

Ceneti, tüm İslam ülkelerinin hedefinin "başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması" olduğunu ifade etti. Cenneti, "İslam ülkelerinin basın kuruluşları hem Siyonist rejimin cinayetlerini ifşa etmek için hem de Filistin halkına manevi destek olmak için tek bir ses halinde birlik içinde bu yüce hedefi savunmalıdır" ifadesini kullandı.

Cenneti, toplantının "İslam Dünyasında Barış ve Huzur İçin Medya Entegrasyonu" temasına işaret eden bir muhabirin "İİT ülkeleri arasındaki siyasi ihtilafların basın entegrasyonunun oluşmasına izin verip vermeyeceği" sorusuna, "Siyasi ihtilafların olduğu ortamda basın entegrasyonunun olmaması doğaldır. Ancak bununla birlikte basın entegrasyonu meydana geldiğinde bu siyasi meseleleri de olumlu etkileyecek, İslam ülkelerinin birbirine yakınlaşmasına vesile olacaktır. Basın entegrasyonu siyasi entegrasyonu da beraberinde getirecektir" yanıtını verdi.

"Siber ortamdan yararlanmalıyız"

Toplantıyı "son derece başarılı" olarak değerlendiren İİT Genel Sekreteri Medeni de teşkilat ülkelerinin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümünde basının öneminin ele alındığını kaydetti.

İİT'nin öncelikli meselesinin Filistin olduğunu hatırlatan Medeni, "Filistin meselesi hiçbir zaman kenara itilmedi. Filistin ilk günden itibaren İİT'nin öncelikli meselesiydi ve öyle kalmaya devam edecek. Filistin halkına karşı işlenen cinayetleri ifşa etmek için siber ortam ve sosyal ağların kapasitelerinden yararlanmalıyız" diye konuştu.

Medeni toplantıda ayrıca İİT ülkelerinin basın ve medya kuruluşlarına yatırım yapılması konusunda anlaşma sağlandığını da aktardı. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İİT Enformasyon Bakanları Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement