Ikby Başbakan Yardımcısı Talabani Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ikby Başbakan Yardımcısı Talabani Açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, "ABD'nin Peşmerge güçlerine vereceği mali yardıma çok ihtiyaç var ve önemli bir süreçte gönderiliyor.

21.04.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, "ABD'nin Peşmerge güçlerine vereceği mali yardıma çok ihtiyaç var ve önemli bir süreçte gönderiliyor." dedi.

Talabani, Erbil kentinde kısa bir süre önce ABD'ye yaptığı ziyareti ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin Peşmerge güçlerine vereceği 415 milyon dolarlık mali yardımın çok önemli bir döneme denk geldiğini belirten Talabani, "ABD'nin Peşmerge güçlerine vereceği mali yardıma çok ihtiyaç var ve önemli bir süreçte gönderiliyor. Bu yardım, Kürdistan bölgesinin üzerindeki bir kısım yükü hafifletecektir. Söz konusu paranın teslim edilmesi ve kullanılması için kısa bir süre içerisinde ABD'li yetkililer ile bir araya geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Washington'dan verilen yardım kararının başka bir önem de taşıdığını aktaran Talabani, "ABD'den gelecek mali destek diğer ülkelerin de yardım eli uzatmasına kapı açıyor." yorumunu yaptı.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında, 2 Peşmerge Tugayı'nın ABD güçleri tarafından eğitilip donatıldığını hatırlatan Talabani, "Söz konusu güçlerin askeri malzemeleri ve diğer giderleri için de ABD'den daha önce 64 milyon dolar temin edilmişti" dedi.

Erbil ve Tahran petrol boru hattı

IKBY'nin İran'a boru hatlarıyla petrol ihraç edip etmeyeceği sorusu üzerine Talabani, "Şu ana kadar bu konuda herhangi bir anlaşma yapılmadı ancak Kürdistan bölgesinde bir heyet birkaç defa İran'da temaslarda bulundu. Kürdistan bölgesi petrol ve gazın ihraç edilmesi için başka bir kapısının da olmasını istiyor." cevabını verdi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, önceki hafta Irak'ın başkenti Bağdat'taki temasları sırasında, terörle mücadele çerçevesinde Peşmerge güçlerine 415 milyon dolarlık mali yardımın yapılacağını belirtmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başbakan Yardımcısı Talabani Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement