Ikby Başkanı Barzani Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ikby Başkanı Barzani Açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DAEŞ ile savaşan kadın ve erkek Peşmergeler arasında fark olmadığını belirterek, "Kadın ve erkek savaşçılarımız, teröristlere karşı ne kadar etkili olduklarını dünyaya ispatladı.

30.03.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DAEŞ ile savaşan kadın ve erkek Peşmergeler arasında fark olmadığını belirterek, "Kadın ve erkek savaşçılarımız, teröristlere karşı ne kadar etkili olduklarını dünyaya ispatladı." dedi.

Barzani, IKBY'nin Duhok iline bağlı Zaho ilçesinde yer alan Askeri Akademi'de bir yıllık eğitimlerini tamamlayan 201 kadın Peşmerge'nin mezuniyet törenine katıldı. Törende, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, bölgedeki bazı başkonsoloslar ile çok sayıda Peşmerge komutanı da hazır bulundu.

Törendeki konuşmasında akademiden mezun olan kadın Peşmergeleri tebrik eden Barzani, şunları söyledi:

"Sevgili Kadın Peşmergeler, çok büyük zorluklar içerisinde mücadele veren baba ve dedelerinin izinde gidiyorsunuz. Bugün şehitlerimizin verdiği bedel ve fedakarlıklarının sayesinde bu şekilde yaşayabiliyoruz. Ülkemiz tehdit altına girip terörist saldırılara maruz kalırsa, o zaman kadın ve erkeklerimiz canlarını feda etmeye hazırdır. Şu anda terör örgütü DAEŞ ile girdiğimiz savaşta, tüm dünyaya ne kadar başarılı olduğumuzu ispat ettik. Peşmerge'nin dünyada direniş ve teröristlerin yenilgiye uğratılması anlamı taşıması bizi mutlu ediyor."

Kadınların orduya alınmasındaki amaca da değinen Barzani, "Erkek ve kadın çocuklarımız arasında herhangi bir farkın söz konusu olmadığını ispatlamak için böyle bir adım attık. Her iki tarafın da savaş cephesinde hazır olduğunu bildirmek istedik. Erkekler cephedeki görevlerini nasıl yerine getiriyorsa, aynı şekilde kadınların da görevini başarılı bir şekilde yerine getirmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

Barzani, törenin ardından Askeri Akademi'den derece ile mezun olan kadın Peşmergelere başarılarından dolayı ödül verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başkanı Barzani Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement