İki Günlük Bebeğe Ameliyat - Son Dakika
Yaşam

İki Günlük Bebeğe Ameliyat

İki Günlük Bebeğe Ameliyat

Balıkesir'de, iki günlük bir bebek, solunum sıkıntısı çektiği gerekçesiyle ameliyata alındı.

24.03.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, iki günlük bir bebek, solunum sıkıntısı çektiği gerekçesiyle ameliyata alındı. Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyonun başarıyla sonuçlandığı bildirildi.

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği'nden verilen bilgide, Ayvalık Devlet Hastanesi'nde 2 kilo 900 gram olarak doğan Dolunay isimli erkek bebek, 26 Şubat 2014 tarihinde solunum sıkıntısı sebebiyle Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, bebeğe, 'özofagus atrezisi' teşhisi konuldu. Doğumundan bir gün sonra Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Dolunay bebek, Balıkesir'de ilk defa gerçekleştirilen operasyonla başarılı bir ameliyat geçirdi. Yemek borusunun soluk borusuna yapışık şekilde dünyaya geldiği öğrenilen bebeği ameliyat eden Op. Dr. Hikmet Şahin, bebeğin başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve son derece sağlıklı olduğunu bildirdi.

3. seviyede yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tecrübeli uzman hekim ve hemşireler tarafından tedavi ve takibi yapılan bebeğin, 12 Mart tarihinde 3 kilo 250 gram olarak sağlıklı bir şekilde taburcu edilerek ailesine teslim edildiği bildirildi.

Doktorlar, 'özofagus'un yutakla mide arasında geçişi sağlayan organ olduğunu söyleyerek, "Özofagus atrezisinde özofagusun bir bölümü oluşmamıştır. Bu yüzden ağızla mide arasında geçiş mümkün değildir. 3750-4000 canlı doğumda bir görülen bir anomalidir. Anne karnında iken de teşhis edilmesi mümkündür. Genellikle doğumdan sonra, beslenme esnasında öksürük, ağızdan köpük gelmesi, tıkanma, morarma gibi bulgular görülür. Tecrübeli çocuk cerrahisi ekibi,yenidoğan uzmanı, tecrübeli anestezi uzmanlarının bulunan hastanelerde tedavi edilmelidir" dedi.

ÜNİVERSİTE STANDARTLARINDA BİR BAŞARI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Çetin Duran, iki günlük bebeğin başarılı bir şekilde ameliyat edilmesinin üniversite standartlarında bir başarı olduğunu belirterek, ameliyat ekibini kutladı. Duran, "Hastanemizde ilk kez gerçekleştirilen bu ameliyatla mevcut olan 3. seviyede yenidoğan yoğun bakım ünitesi, ameliyathane-anestezi ekibi, uzman hekimi, yetişmiş olan yardımcı sağlık personeli sayesinde üniversite hastanesi standartlarında bir başarıya imza atılmıştır. Bu sayede il merkezimizden yakın illere gerçekleştirilen sevkler giderek azalmakta ve hastalarımız bu sayede ilimizde her türlü tedavilerini olabilmektedir. Hastanemiz bu anlamda güvenli ve hijyenik şartlarda birçok ilke imza atmaya devam edecektir" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İki Günlük Bebeğe Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement